HockeyNews
PLUS

Tvingats till tre veckor långt uppehåll – nu får Mora spela match igen

(16630) Nils Thomasson
Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2020

FacebookXWhatsApp

Nils Thomasson har imponerat i Moratröjan under hösten.
Hans första säsong på seniornivå har hittills bjudit på åtta poäng – nu är han redo för match efter att laget tvingats till tre veckor utan match på grund av covid-19.
– Framförallt ska det bli väldigt kul att sätta igång igen, säger forwarden Nils Thomasson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Senast Mora IK spelade en match var 11 november, när man föll med 2–8 på bortaplan mot BIK Karlskoga.

Ett dygn senare stängde man ned både junior- och A-lagsverksamheten, till att börja med i en vecka och efter en vecka meddelade man att ett 20-tal personer i A-laget testat positivt för covid-19.

Ikväll, tre veckor efter den senaste matchen, gör man comeback i matchsammanhang.

– Det har varit speciellt, det har det varit. Men vi har ändå kunnat köra på här i en dryg vecka så vi är ändå i hyfsad form. Framförallt ska det bli väldigt kul att sätta igång igen, säger forwarden Nils Thomasson till HockeyNews.se.

Thomasson, som noterats för åtta poäng på sina elva första matcher hoppas kunna bygga vidare på sin höst. 

– Jag tycker att det har flutit på bra, jag har fått förtroende och spela ganska mycket. Jag tycker att försäsongen var lite sådär för mig men sedan har jag kommit in i det mer och mer, det är en bra start tycker jag, säger han.

Det känns som att ni spelar ett spelsystem som är ganska enkelt att komma in i om man kommer från juniorserien?

– Det är en ganska enkel spelmodell, vi försöker spela rätt så rakt och ta pucken snabbt till anfallszon, vända spelet snabbt och så vidare. Det är ett enkelt spelsystem att komma in i. Jag försöker ju lira och det tycker jag att det finns utrymmer för i det här systemet så det tycker jag passar mig bra. 

Att det varit speciella veckor för dalalaget håller huvudtränaren Johan Hedberg med om.

Sakta men säkert har det dock återgått mer och mer till en så normal vardag som möjligt under rådande världsläge.

– Det första veckorna var långsamma, det var hemma och sitta i karantän så det är klart att det var långtråkigt, men jag försökte se så mycket hockey som möjligt och hålla sig à jour med det som händer i hockeyvärlden, säger han och fortsätter:

– Sedan fick vi tillbaka folk i omgångar så vi har haft en del som kunnat köra i ungefär en vecka nu och några efterhand, så vi har kört på bra under nästan en veckas tid. Vi hade fullt lag i fredags, vilket var första dagen vi hade alla tillbaka.

Och efter tre veckor utan match väntar alltså Västerås på bortaplan under onsdagskvällen.

Hedberg hoppas att man ska kunna använda den ofrivilliga ledigheten till något positivt.

– Jag tror att alla är väldigt sugna på att komma tillbaka och spela hockey igen. Det har varit ett sätt att se det här som en nystart på säsongen, att se om vi kan lyfta oss ett par knäpp i olika situationer och delar av matcherna där vi vill lyfta oss i. Förhoppningsvis kan vi ta det som varit bra och bygga vidare på det och bli bättre på de andra delarna, säger han.

Vad är det specifikt du känner att ni kan förbättra?

– Jag tycker att vi kan bli klart bättre i försvarszon. Det har varit mycket snurr och lite otydlighet i vårt spel i försvarszon, det är framförallt där jag känner att vi vill bli stabilare och tydligare. Och är vi det så kan vi minimera tiden vi spenderar i egen zon vilket gör att vi kan göra det som vi tycker är kul istället – anfalla.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)