HockeyNews
PLUS

Försiktiga även efter smittan: ”Känns inte som att det är lugnt”

(5382) Lindlöven timeout
Skärmdump Skövde Stay-Live

Publicerad: 1 december 2020

FacebookXWhatsApp

Coronan har vänt upp och ner på hela säsongen och trots att de hade ett stort utbrott under försäsongen finns oron för att drabbas igen. Men sakta men säkert börjar Lindlöven hitta spelet och stänger inte dörren för att värva.
– Det känns inte som att vi går tryggt, säger sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Mer än hälften av Hockeyettans 47 klubbar har eller har haft någon form av coronapaus under säsongens gång. Lindlöven tvingades bomma igen och hade så många som 17 bekräftade fall i och omkring truppen redan under försäsongen.

Men känner de sig säkra för det? Knappast, covid-19 är fortsatt ett besvärande hot för föreningen.

– Det känns inte som att vi går tryggt, utan vi har sjukdomsfall hela tiden som får vara hemma. I vanliga fall så lite förkylning så kör man, det är helt omöjligt nu. Minsta lilla symptom av någonting så lämnar man spelare hemma, det känns inte som att det är lugnt inte, konstaterar sportchefen Tomas Östlund.

Samtidigt har Lindlöven så här långt klarat sig från ett nytt utbrott under seriespelets gång.

– Vi hade väl tur. Vi fick det tidigt och startade lite trögt också, det tog lite på krafterna, men sen har det rullat och gått.

Hur är det att genomföra en sådan här säsong?
– Det är jättekonstigt, under matcherna är det ändå match är match, när det är match så är man ändå inne i det så att säga. Det är klart att det är tråkigt, men man får ju spela matcherna för att vinna och vi vill ju spela länge så jag tycker ändå att det är jättebra att hockeyn är igång, jag vet inte vad jag hade gjort annars en hel vinter utan över huvud taget.

– Jag borrar ner huvudet sportsligt och försöker göra det bästa vi kan för att vara topp fem, sen vad det betyder det får vi ta när vi kommer dit. Det låter för jävla konstigt, men så är det. Vi har inte fått några indikationer alls utan vi kör på så får vi se vad som händer.


”Har inte gjort några fulingar”
Den totala osäkerheten påverkar också lagbygget där det nyligen kom ett synnerligen diffust direktiv om att begränsa spelarlån och där det är ovisst för en förening som Lindlöven hur de kan förstärka i en skadepräglad situation.

Laget har bland annat viktiga pjäser som Emil Eriksson, August Gunnarsson och Mathias Linnarud på skadelistan.

– Det är klart att vi som förening påverkas ganska mycket eftersom vi har väldigt mycket skador, men jag känner att det är samma för alla klubbar.

– Vi har dubbelskrivna killar både från Örebro och Karlskoga som har fungerat väldigt bra. Det är inte så att vi har dragit in en massa spelare efteråt, utan det var klart innan direktivet och vi var tidigt i kontakt med BIK innan säsong och hade intressen där. Vi har inte gjort några fulingar.

Kommer ni behöva värva?
– Det beror lite på hur det ser ut, det är klart att vi tittar hela tiden på spelare, men som det är nu så finns det inte jättemycket spelare ute. Det är klart att vi kollar på det, både Gunnarsson och Emil Eriksson var ju tänkta att spela centrar så vi håller ögonen öppna. Sen får vi se vad vi gör.

På det positiva kontot kan dock noteras att spetsspelaren Max Lalander sedan en tid tillbaka är med och kör igen efter sina hjärnskakningskomplikationer från fjolåret.

– Han startade upp och så funkade det inte från början, då vilade han väldigt länge och så var han tvungen att få klartecken från läkaren och det tog tid. Efter det har han kört sedan han kom tillbaka förutom mot Dalen borta. Då hade vi spelat tre matcher och han var väldigt sliten. Han ligger ganska mycket efter i träning mot vad alla andra gör så tränaren Jonas Dufåker tog beslutet att han fick vila den matchen och det var nog bra för han gick lite upp och ner. Sen är det alltid så att han petar in någon balja i alla nästan matcher, men han såg väldigt sliten ut.


Börjar hitta rätt
På onsdagskvällen möter Lindlöven seriejumbon Surahammar på bortaplan. En match där det förväntas tre poäng för Lindesbergs-gänget som ligger på en trygg Allettan-plats trots att insatserna varit ojämna.

– Vi har inte fått det att stämma i 60 minuter mer än mot Skövde senast, där tycker jag vi gör en jättebra match. När vi leder med 2-1 stänger vi av dem helt i tredje. Vi är på väg framåt. Vi har haft lite problem med hur vi spelar ur egen zon och vi har haft ganska mycket puckinnehav men inte skapat så mycket av det och det tränar de varje dag på.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)