HockeyNews
PLUS

Flera HV-spelare närmar sig spel – centern kan göra comeback mot LHC

(16523) Christian Sandberg/Anton Wedin
Bildbyrån

Publicerad: 25 november 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. Skadeläget börjar ljusna i HV71. Redan mot Linköping kan en spelare vara redo för comeback.
Samtidigt närmar sig stjärnan Anton Wedin spel efter sin skada. 
– Han är väl dag till dag. Han spelar inte imorgon i alla fall, säger tränaren Nicklas Rahm till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


HV71 tog en tung skalp och slog Luleå med 5–1 på tisdagen. Under onsdagen körde laget en timmes långt ispass inför matchen mot Linköping på torsdagen. 


Nu kommer glädjande besked kring flera frånvarande HV-spelare. Forwarden Anton Wedin närmar sig comeback efter sin skada och Christian Sandberg, som saknades mot Luleå kan eventuellt vara redo för spel redan mot Linköping. 


– Christian Sandberg avgör vi imorgon, säger tränaren Nicklas Rahm till HockeyNews.se efter onsdagens träning. 


Anton Wedin, som missat de senaste två matcherna körde på för fullt under tisdagens träning och han ser ut att vara redo för spel i början på nästa vecka. 


– Han är väl dag till dag. Han spelar inte imorgon i alla fall. Han har varit på is ett tag här nu, så vi kommer spela honom direkt när han är redo, säger han. 


Forwarden Alexander Bergström, som utgick sent mot Luleå igår blir borta mellan två till tre veckor, meddelar HV på sin hemsida.


– Tråkigt naturligtvis och han är en viktig spelare, inte minst i powerplay. Men jag litar på att andra spelare kliver fram och gör jobbet i hans frånvaro, säger Rahm. 

 När de gäller de övriga spelarna på frånvarolistan dröjer det ett tag innan de är redo för spel. 


– Jonathan Wikström är inte tillbaka riktigt än, Jesper Williamsson är borta ett tag till, Emil Johansson är ju avstängd och Axel (Holmström) är inte med imorgon, säger han. 


Hur summerar du matchen mot Luleå?


– Vi var effektiva framåt och solida bakåt, utan att vara tillräckligt aggressiva för att ta ner deras skottförsök. Bra målvaktsspel också. 


Hugo Alnefelt stod för en stabil match i HV-kassen. Foto: Bildbyrån

Nicklas Rahm ser fram emot matchen mot Linköping. 


– Det blir spännande. Vi har en liten batalj mot Linköping historiskt sett och HV och Linköping går ju inte alltid hand i hand. Det är kul att vi kan trigga lite känslor också och det handlar ju om viktiga poäng i tabellen, säger Rahm som tycker att fler och fler delar i spelet börjar sitta:


– Vi har fått ordning på försvarsspelet den senaste tiden. Även fast vi släppte sex mål mot Växjö så var det i boxplay och ett par mål i vårt eget powerplay. Fem mot fem-spelet blir bättre och bättre försvarsmässigt för varje match, säger hab. 


Under måndagen kom beskedet att Los Angeles Kings vill kalla tillbaka Lias Andersson tills NHL-campen startar. Nu ger HV-tränaren Nicklas Rahm sin syn på situationen. 


– Vi tappar en bra spelare helt klart. Det var avtalat att han skulle vara här hela säsongen, men nu blir det inte så, säger han. 


LÄS MER: HV71 får jaga ersättare till Lias – sportchefen om möjligheterna


Förutom Lias Andersson och Linus Sandin som ska tillbaka till sina respektive NHL-klubbar kan flera spelare försvinna med Juniorkronorna som ska spela JVM om en dryg månad. Därför har HV71 påbörjat jakten efter ersättare.


– Vi har ju en jäkla bredd just nu, men den kan ju snabbt försvinna. Vi jobbar på det, så enkelt är det, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)