HockeyNews
PLUS

Djurgårdscentern var borta i fem veckor på grund av covid-19

(16475) Tom Wandell/Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 24 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Tom Wandell har gjort comeback i Djurgården efter nästan fem veckors frånvaro.

Han berättar om ett bakslag efter det att han blev smittad av covid-19 i mitten av oktober.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Djurgården fick sju man coronasmittade efter en match borta mot Linköping den 17 oktober blev det jobbigast och längst väg tillbaka från sjukdomen för centern Tom Wandell.


Den NHL-meriterade 33-åringen trodde att han hade råkat ut för covid-19 då han låg nedbäddad i 40-graders feber i SHL-premiären den 27 september. Men den gången handlade det om en annan sorts influensa.


Istället small det till igen för fem veckor sedan.


– Nu var det covid som jag låg sjuk i och hade symptom i tio dagar. Sedan gick det bort och så fick jag lite bakslag när jag började träna igen och då var det bara att börja om egentligen, säger Wandell till HockeyNews.se.


Vad var det för sorts bakslag?


– Det var att jag fick en fruktansvärd huvudvärk när jag tränade. Jag gick väl på lite för tidigt, men det är så svårt att veta, hur kroppen ska reagera. Man är van vid att bara sätta igång och blåsa ur kroppen direkt när man har varit sjuk. Men det blev lite annorlunda med covid. Jag hade alla möjliga symptom.


Det var efter mötet med coronadrabbade LHC den 15 november som Djurgårdscentern Tom Wandell blev sjuk i covid-19. Foto: Bildbyrån.


Tom Wandell missade sex matcher för Djurgården mellan den 18 oktober och 20 november.


– Tiden har gått och man har fått vara försiktig. Safety first. Man kan ju få problem med alla möjliga delar i kroppen om man inte är försiktig.


I lördags gjorde Tom Wandell comeback som center i en kedja mellan Linus Andersson och Henrik Eriksson, som vikarierade som lagkapten för axelskadade Jacob Josefson.


Och det blev en skön trepoängare och 3–2-vinst mot Växjö på Hovet.


– Det är bra. Första matchen för mig på ett bra jävla tag. Fem veckor. Men skönt att gå in och vinna direkt. Det är klart att det hjälper självförtroendet, både för mig och för laget, säger Wandell som spelade uppoffrande och täckte skott med ryggslutet.


– Det var en ganska långsam match, tycker jag. Det var inte det där drivet. Växjö spelar lite så som lag och försöker dra ner på tempot, driva in pucken med kontroll. Lite annorlunda, säger Tom Wandell.


Djurgården kommer att få klara sig utan skadade Jacob Josefson i två till tre veckor och mot Brynäs är inte Dick Axelsson redo efter knäbesvär. Poängen mot Växjö var viktiga och det blir även mötet med Brynäs.


– Det har gått väldigt upp och ner för oss. Det är en konstig säsong, så är det.


På vilket sätt upplever du att säsongen är konstig?


– Det är mycket tankar. Det är många som är sjuka och det är många som är skadade. Så fort du har en liten förkylning så får du vila. En liten snuva och så ska den gå över och så är det 48 timmars väntan. Då går nästan en vecka. Det är konstigt, liksom.


Backen Marcus Högström blev krasslig inför matchen mot Växjö, men enligt uppgift testade han negativt för covid-19. Han är däremot inte spelklar riktigt än.


Djurgården möter Brynäs hemma på tisdagskvällen och hemma på Hovet har stockholmarna tagit 16 poäng på åtta matcher. Det är bra.


LÄS MERDjurgårdsbacken Tobias Björnfot är på väg att spela sig till JVM


Men på bortais har det bara blivit en poäng på sex matcher. Sämst i SHL.


– Spelar vi efter planen, då kan man vinna mycket matcher och bygga upp ett självförtroende som gör att man kanske kan vinna lite på bortaplan också. Det är det vi behöver. Vi har lite struligt där. Förra året hade vi också det. Det är nånting som vi måste jobba på.


LÄS MERStark seger för nästan uträknat Djurgården – men nu håller man andan


Vad beror det på?


– Det är jättesvårt att säga. Det sitter i huvudet. Om jag hade ett svar så hade jag svarat. Men man försöker vara så förberedd som möjligt, som till vilken bortamatch som helst. Äta bra, sova bra, jag vet inte riktigt. Jag har inget riktigt bra svar. Jag tror alla vi funderar på det, säger Tom Wandell.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)