Veckans SHL: ”Hör inte hemma i dagens hockey”


23 november 2020
Äntligen har det blivit måndag och det betyder att HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson sammanfattat det hetaste från den gångna veckan i SHL och plockat ut en femma som stått för enastående prestationer.

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Veckans lag


Målvakt:

Janne Juvonen, Leksand

Kommentar: Den finländske målvakten inledde den här säsongen tungt, men börjar nu visa den nivå han höll i Mora. Leksand plockade in en målvaktstränare extra för att nöta detaljer med Janne och det har gett effekt. Den gångna veckan släppte han bara ett enda mål förbi sig och han var grymt bra både mot Frölunda och Linköping. 

Backar: 

Nils Lundkvist, Luleå
Kommentar:
Den Nils Lundkvist vi är vana vid att se har vi inte riktigt fått se i början av den här säsongen. Stundtals har det sett ängsligt ut, men nu har 20-åringen hittat tillbaka till storformen och visat vilken klassback han är. Var alldeles lysande i samtliga veckans tre segrar och stod för tre mål och två assist.

Jonas Junland, Linköping
Kommentar: 
Linköping börjar se allt bättre och bättre ut och det är kaptenen Jonas Junland en stor anledning till. Speltiden har ökat markant den senaste tiden och då har Junland också steppat upp. Tre assist i veckans två av tre segrar talar sitt tydliga språk. 

Forwards:

Joakim Lindström, Skellefteå
Kommentar:
 Efter en tung start har det slutligen börjat lossna för SHL:s bästa spelare de senaste säsongerna. Joakim Lindström visade gammal god form den senaste veckan och levererade fyra (1+3) poäng för Skellefteå i veckans tre matcher. Ett styrkebesked både för Skellefteå och huvudpersonen själv. 

Henrik Törnqvist, Linköping
Kommentar:
 Henrik Törnqvist har inte riktigt fått ut sin offensiva potential i Linköping sedan han anslöt från succésäsongen i Timrå inför fjolåret, men nu börjar det lossna för forwarden. Var starkt bidragande till att Linköping kunde ta två av tre segrar den gångna veckan. Bland annat stod han för det avgörande målet i övertidssegern mot Leksand i torsdags. 

Anton Rödin, Brynäs
Kommentar: Så Anton Rödin mår – så mår Brynäs. Brynäskaptenen var mållös i åtta raka matcher, men på sin födelsedag klev han fram och ledde laget till en 7–1 seger mot Frölunda. Det blev två mål och en assist i den matchen. Stod dessutom för en assist i 3–1 förlusten mot Växjö i torsdags. 

Anton Rödin. Foto: Bildbyrån

Coach:
Thomas ”Bulan” Berglund
Kommentar:
Inför den gångna veckan hade Luleå tre raka förluster. När man trodde att Luleå var på väg ner i brygga reste sig laget och radade upp tre segrar. Det ger ”Bulan” en given plats i veckans lag. 

Veckans…

Veckans propp

Emil Sylvegård har börjat likna sig själv den senaste tiden. Nu fokuserar han på de saker han är bra på och då kommer också målen och vinsterna för Malmö. Den här tacklingen är hård och klockren. 

Veckans glädjedödare

HV71 trodde att de hade kvitterat mot Färjestad med 0.2 sekunder kvar på klockan, men då dödade videobedömningen HV-spelarnas glädje. Domarna plockade bort målet och istället åkte HV71 på en slashing och en snöplig förlust.

Veckans usch

I lördagens match mot Örebro blev Oscar Sundh tacklad så pass illa att han blev liggandes orörlig på isen och sedermera fick bäras ut på bår. Det var hemska scener att se. Tacklingen har varit omdebatterad på sociala medier under helgen och efter att ha rullat tacklingen ett 50 tal gånger kommer jag fram till att det är en fruktansvärt onödig tackling av Emil Larsson att sätta in. Den hör inte hemma i dagens hockey. Jag håller alla tummar för att Oscar Sundh kryar på sig och är tillbaka i spel inom kort. 

Veckans islossning

Brynäs hade sex raka förluster inför mötet mot Frölunda i lördags. Då fick man en rejäl islossning och krossade topplaget med hela 7–1. Laget stod för en mycket imponerande insats och har nu något att bygga vidare på inför fortsättningen. 

Veckans prickskytte

Dominik Bokk har inte gjort något särskilt väsen av sig under de inledande matcherna mot Djurgården, men mot Växjö visade han upp sina spetsegenskaper. Det här målet är veckans prickskytte. 

Veckans milstolpe

I matchen mot Oskarshamn i torsdags stod Joel Lundqvist för sin 600:e poäng (234+366) för Frölunda när han assisterade till Stefan Elliotts 2–1 mål. Det är oerhört imponerande siffror! 

Veckans räddning

Linköping pressade Luleå hårt i lördagens match och var nära att få med sig en poäng. I den andra perioden rånade David Rautio LHC på en kvittering med den här räddningen. Wow, säger jag bara. 

Veckans domare över bord

En av de assisterande domarna mellan Luleå och Linköping fick smaka på hur det är att bli tacklad när han blev tacklad över sargen från en av ligans bästa tacklare, Juhani Tyrväinen. Heads up gäller tydligen även för domarna. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons