HockeyNews
PLUS

Möller hoppas på ett slut på rekordlånga måltorkan: "Längtar som f-n"

(16391) Oscar Möller/Skellefteå AIK
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2020

STOCKHOLM. Skellefteås Oscar Möller har gått mållös från samtliga 17 matcher i SHL den här hösten.

Som lagkapten vill han vara ett föredöme på så många sätt. Även som målskytt.

– Jag längtar som fan, liksom, säger Möller med ett lätt plågat leende till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är inte det att Oscar Möller inte anstränger sig eller försöker.


Pucken tycks bara inte in.


Skellefteå AIK:s lagkapten har skjutit och skjutit. Möller ligger trea i skottligan i SHL, efter lagkamraten Joakim Lindström och Leksands Peter Cehlarik, och har prickat motståndarmålen 55 gånger på 17 matcher.


Men medan Lindström i alla fall har satt tre puckar, och Cehlarik tio, står Möller kvar på noll fullträffar. Ytterligare 50 av hans skott har gått utanför.


En monumental måltorka med Möllers mått mätt.


Inget mål för Oscar Möller mot Djurgården. Heller. Men Skellefteåstjärnan får nya chanser att spräcka sin målnolla på torsdagen. Foto: Bildbyrån.


Förra säsongen sköt den 31-årige stockholmaren 20 mål i SHL på 50 matcher. Men faktum är att han även då hade en trög inledning.


Förra hösten hade Oscar Möller bara gjort tre mål efter 17 matcher. Och sedan hände något.


När HockeyNews.se intervjuade Skellefteåforwarden Jonatan Berggren den 8 oktober efter hans fina start i SHL hade Möller och Lindström stått för en poäng på fyra matcher. Men Berggren sa lugnt:


– Det är väl bra att någon annan gör poäng också så vi får lite självförtroende, hehe. Nej, men de kommer att leverera. Det är jag säker på. De skapar ju så mycket. Ibland vill pucken inte in. Det blir en ketchupeffekt när de väl får in en puck.


LÄS MERBerggren om Skellefteås generationsväxling och Detroits svenskplaner


Jonatan Berggren har nu gjort 19 poäng (4 mål, 15 assist) på 17 matcher och både han och Andreas Wingerli (12 poäng) spelade i Tre Kronor i Helsingfors härom veckan.


– Det är skitkul för dem och det är väldigt kul att se dem på träning och match. Jag menar, jag försöker gå i bräschen och göra bra saker och förhoppningsvis tar de efter. Hoppas att det lossnar för mig själv nån gång… så jag får väl ta efter dem lite kanske, säger Möller och spricker upp i ett leende.


Berggren sa att han trodde att det skulle lossna för dig?


– Så småningom gör det ju det. Jag hade ett par bra lägen (mot Djurgården). Det gäller att fortsätta komma till de bra lägena och inte lägga sig ner och bara… Jag är kapten, det gäller att ha positiv attityd och spela spelet rätt. Visa för de andra, de yngre som kommer upp, hur man gör. Även i motgång.


Känns det som att det är motgång – plågar det här dig?


– Alltså, jag vill ju göra mål. Det är inget snack om saken. Jag älskar att göra mål.


De två senaste säsongerna har han varit Skellefteås skyttekung och för tre år sedan var det han och Pär Lindholm som delade den titeln. Oscar Möller har smällt in 126 mål på 313 SHL-matcher för Skellefteå och han har två SM-guld på meritlistan.


Han har även gjort tolv mål på 87 NHL-matcher för Los Angeles.


Frågan är om inte nästa mål blir ett av hans skönaste i karriären efter den rekordlånga måltorkan…


– Jag längtar som fan, liksom. Det är bara att fortsätta att jobba. Det ska lossna. Jag lovar.


Ser framåt mot nya mål. Förr eller senare gör Oscar Möller mål igen för Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Oscar Möller skapar och får lägen. Så mycket talar för att det blir så.


– Jag tänker inte att jag funderar när jag har pucken. Det har varit stolpar, det har varit ribba, det har varit skott nära utanför. Det har varit jättemånga tillfällen som hade gått in i andra fall. Det gäller att fortsätta att skapa det. Om jag inte skapar nåt, det kanske är då jag börjar fundera lite, säger Möller.


Han tillägger:


– Det är bara att fortsätta visa vägen som kapten.


Skellefteå har för närvarande en topp 6-plats i SHL inför mötet med Djurgården. Men Luleå jagar bakom och har tre poäng att ta in med fem matcher färre spelade än Skellefteå.


– Jag tycker att vi som lag har blandat och gett lite känns det som. Vi måste försöka skapa lite fler ”winning streaks”, vinna fler matcher i rad. Skapa det här stora självförtroendet inom laget där det bara rullar på och alla vet vad de ska göra ute på isen.


Behövs det en svit segrar för att bygga ett ihållande självförtroende?


– Det gäller att skapa bra byten i varje match och bygga sig själv, bygga din kedja, bygga för laget. Det är väl där det börjar, säger kapten Oscar Möller.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS