Linköping hade spelat fem matcher på bortaplan denna säsongen, och förlorat alla.
Då bröt man den sviten när man slog tillbaka Oskarshamn under tisdagskvällen.
Det med 6–3 efter att kaptenen Jonas Junland stänkt dit två mål – bland annat.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Efter en mållös förstaperiod i Be-Ge Hockey Center lossnade det rejält i mitten av den andra perioden när det bjöds på tre mål inom loppet av mindre än fyra minuter.

Och det lag det lossnade mest för var gästande Linköping.

Markus Ljungh kunde först ge LHC ledningen i numerärt överläge, bara för att få se Oscar Sundh kvittera tre och en halv minut senare. Men 1–1 kom alltså inte att stå sig länge.

Bara 23 sekunder efter Sundhs kvitteringsmål hittade finske centern Oula Palve rätt för att återta LHC-ledningen.

Och LHC kom aldrig att släppa den ledningen.

I numerärt underläge, knappt två minuter in i tredje perioden, ökade Jimmy Andersson på till 3–1 och Johannes Salmonssons reducering sju minuter senare var det närmaste IKO kom gästerna målmässigt denna kväll.

När slutsignalen ljöd stod det nämligen 6–3 på resultattavlan i LHC:s favör, efter två mål i tom bur under matchens sista minuter, där Henrik Törnqvist bröt sin målnolla för denna säsong då han gjorde matchens sista mål.

För LHC innebar det att man hoppade tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster medan det för Oskarshamns del var den tredje raka förlusten.

IK Oskarshamn–Linköpings HC 3–6 (0–0, 1–2, 2–4)
Mål, IKO:
Johannes Salmonsson 2, Oscar Sundh
Mål, LHC: Jonas Junland 2, Markus Ljungh, Oula Palve, Jimmy Andersson, Henrik Törnqvist