HockeyNews
PLUS

Friska och revanschsugna: ”Fruktansvärt besviken”

(16373) Stiga Arena, Tranås
Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

Publicerad: 18 november 2020

FacebookXWhatsApp

Plexiglas i omklädningsrummet har hittills lyckats hålla spelarna friska och några vassa nytillskott har kommit in i truppen. Det finns fog för viss optimism i Tranås trots att resultaten i seriens inledning inte riktigt varit de önskade och att medlen på banken brinner upp dag för dag i coronapandemins spår.
– Det är klart att vi påverkas just nu, säger sportchefen Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Ambitionen är att ta sig till kvalserien och hela vägen till Hockeyallsvenskan, men hårdsatsande Tranås startade höstens serie svagt och föll igenom senast i förlustmatchen (5-6) hemma mot Mörrum.

Sportchefen Stefan Fransson är allt annat än nöjd.

– I det sportsliga gör vi en jävla pissinsats i första vändan som jag är fruktansvärt besviken på och som inte var bra. Men vi har möjligheter, det är tre matcher den här veckan och vi har målet att vara bland topp fem och just nu är vi inte där, konstaterar han och reflekterar över insatsen mot Mörrum senast.

– Jag var väldigt besviken i söndags och det fick de veta. Vi fick ledigt fyra dagar, sen tränade vi en vecka och så börjar vi en match och så är vi inte där. Vi har alla möjligheter, vi är friska, vi är krya, vi har ingen covid och så tar man inte vara och vill spela en hockeymatch. Det är för mig en gåta och det är en gåta än idag, men man är ju tävlingsmänniska så man vill ju vinna.

Ikväll väntar dock snabb chans till revansch i derbymötet borta mot Vimmerby. Ett gäng som också är i allra högsta grad inbegripet i kampen om Allettan-platserna.

– Tåget går så är det. Det är en press det där strecket, det är en liten extra bonus att komma dit med en liten slant, men vi står ju här på en vision och ett mål. Det är upp till oss själva.


”Försöka göra det smart”
Den senaste tiden har laget dock förstärkt truppen med ett välbekant ansikte i forwarden Anton Blomberg och målvakten Isak Wallin som ersätter Vita Hästen-lånet August Hedlund som kallats tillbaka. Wallin har skrivit kontrakt grundserien ut.

Målvakten Isak Wallin har skrivit kontrakt med Tranås grundserien ut. Foto: Bildbyrån.


– Han har inte spelat och då känner vi lite grann på varandra under den här tiden. Då får han en möjlighet att visa att han är en bra målvakt och samtidigt får vi känna om han är rätt för oss. Sen är det väldigt föränderligt i en säsong så jag ser inte det som några problem. Det här blev en fantastiskt bra lösning just nu. Man får väl tänka lite kortsiktigt också i det hela i det vi lever i. Försöka göra det smart, resonerar Fransson.

Hur tänker du kring truppen i det läget som är, är det värt att förstärka mer eller bättre att hålla i slantarna?
– Varje beslut man tar måste man fundera lite noggrannare på. Jag gör ingenting nu som äventyrar någonting eftersom jag sitter inte bara som en sportchef och tänker ”nu kör vi” och sen så kommer det ett bakslag, utan vi har koll på grejerna. Det är svårt, vi lever i nuet men det är inte som så att jag kommer ha någonting här den här veckan.

– Nu tog vi in målvakten här och det är väl den ende i det här läget. Vi har 21 man plus målvakterna på träning så vi har just nu inga problem.


Skyddar sig med plexiglas
Så här långt har Tranås klarat sig undan att få in covid-19-smittan i truppen. En del i arbetet med att försöka förhindra smittspridning var att tidigt sätta in plexiglas mellan platserna i omklädningsrummet.

– Vi försöker göra allt vi kan och spelarna tänker vid sidan när de är och jobbar vad det nu än är. Sen har vi lite andra restriktioner här uppe och plexit i omklädningsrummet kanske har sin betydelse. Förhoppningsvis hjälper det väl lite att de pratar med varandra, men att det i alla fall är ett skydd emellan. Någonstans tror jag på det i alla fall, det gör jag. Vi sprutar medel på utrustningen och i omklädningsrummet efter varje träning. Där känns det som att grabbarna verkligen är med på tåget och gör vad vi kan här och uppenbart måste vi hittills ha gjort något bra, så det får man vara glad för. Sen är det otroligt mycket i stan här nu så det är väl en tidsfråga kanske.

Stefan Fransson i Tranås har precis som alla andra klubbledare stora utmaningar att hantera den här säsongen. Foto: Skärmdump.


Precis som hos alla andra går pandemin dock hårt åt ekonomin. Från och med 24 november blir det dessutom troligtvis spel utan någon publik på läktarna efter det regeringsbeslut som basunerades ut under måndagen.

– Alla slantar är ju välkomna, det är ju bara utgifter nu, man har ju liksom inga intäkter och så har vi det ju allihop. Men jag vet inte, vad påverkar 50 pers mot 0? Det är inramningen och spelet. Ekonomiskt är det en slant, men helheten blir att man saknar den här trumman som vi har, det blir lite klapp och tjo och tjim och det saknar man, det kan man inte säga något annat om. Det påverkar väldigt positivt.

Rent ekonomiskt hur länge klarar ni er?
– Det är klart att vi påverkas just nu, det man har på kontot, det sjunker varje dag som går så är det ju. Det är klart att jag kollar på alla våra utgifter vad vi kan göra, vad man kan bespara och vad man kan dra in. Men det är inte som så att vi sitter i sjön, nu kommer vi väl i alla fall få en liten slant av RF. Det är ingenting som vi som förening har kalkylerat med.

– Det som är tråkigt är de här åren som man har kämpat, för jag menar vi har varit illa ute om man backar bandet och verkligen jobbat extremt hårt de sista åren och verkligen gjort bra resultat och hamnat på en likviditet och följt regelverken som är med licenskrav och allting. Det är klart att det är tråkigt om vi ska behöva börja nagga på den, det är inte roligt.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)