Bildbyrån/C More (montage)

Publicerad: 16 november 2020

Mattias Ritola gjorde efterlängtad comeback i Leksandströjan efter nästan fem veckors frånvaro.
Då fick han en ny smäll och lämnade isen tolv minuter in i den första perioden.
Glädjande för Ritolas del fick han se sina lagkamrater bärga en 4–0-seger mot serieledarna Frölunda.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Efter fem veckors frånvaro var Mattias Ritola tillbaka i Leksands laguppställning när man tog emot Frölunda hemma i Tegera arena.

Men comebacken blev kortvarig.

När drygt åtta minuter återstod av den första perioden var Ritola intill sargen i en närkamp med Frölundas Filip Johansson, som varit lagkamrat med Ritola i Leksand och när pucken gick vidare låg Ritola kvar.

Efter ett tag kunde han dock resa sig för egen maskin, men han åkte raka vägen ut i omklädningsrummet och spelade inget mer i den första perioden.

Mattias Ritola lämnade isen efter närkampen med Filip Johansson. Foto: Skärmdump/C More

Innan Ritola lämnade hade han hunnit med att vara inne på isen när Leksand tog ledningen i numerärt överläge då Peter Cehlarik hittade rätt.

Med knappt tre minuter kvar av första perioden utökade Leksand ledningen till 2–0 genom Carter Camper, även det i numerärt överläge.

Och ledningen från den första perioden släppte aldrig Leksand.

Efter en mållös andraperiod kunde man två gånger om utöka ledningen i den tredje perioden, först när Oskar Lang gjorde 3–0 bara 28 sekunder in i perioden och sedan när Jonas Ahnelöv skickade in ett skott från sin backposition för 4–0.

Förlusten var Frölundas största denna säsong, samtidigt som det var Leksands andra raka trea på hemmaplan och första gången denna säsong man höll nollan i en match.

Leksands IF–Frölunda HC 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)
Mål, LIF: Peter Cehlarik, Carter Camper, Oskar Lang, Jonas Ahnelöv