Modo föll mot SSK – men Karlkvist med nytt mål

(16325) Modo

Publicerad: 13 november 2020

Efter två raka segrar blev Södertälje snäppet för stort för Modo.
Laget föll med hela 6–2 – men kan glädja sig åt att nyförvärvet Patrik Karlkvist gjorde mål på nytt.

UNIBET – ligans huvudpartner

Martin Kaut tvingades lämna återbud inför matchen mot Södertälje. Då fick Edwin Hedberg chansen i den berömda förstakedjan med Aleksi Heponiemi och Patrik Karlkvist.

Forwarden tackade för förtroendet direkt och gav Modo ledningen efter bara tre minuters spel. Det var hans andra mål den här säsongen.

Trots stort spelövertag för Södertälje höll Modo undan och gick till ledning inför andra perioden. Men det dröjde bara 34 sekunder in i den andra perioden innan SSK utjämnat.

Evan Bouchard tryckte iväg ett skott i powerplay som letade sig in bakom Antony Peters i Modomålet.

Men Modo ville mer och återigen var det förstakedjan som var inblandade. Nyförvärvet Patrik Karlkvist, som stod för två poäng i första matchen, laddade bössan och hittade nätet med ett riktigt fint avslut. Hans andra mål sedan återkomsten.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig då Nick Olesen kvitterade för Södertälje bara fyra minuter efter ledningsmålet, fint assisterad av Lucas Carlsson.

Södertälje skulle också ta ledningen. Med 30 sekunder kvar av mittenakten skickade Hugo Gustafsson in 3–2 för hemmalaget.

I början av den tredje perioden utökade hemmalaget sin ledning genom Måns Lindbäck och med 3:30 kvar av matchen satte Lucas Carlsson  5–2 mål.

Nick Olesen fastställde sedan slutresultatet till 6–2, vilket innebar att Södertälje tog sin fjärde raka seger.

Södertälje – Modo 6–2 (0-1, 3-1, 3-0)

SSK: Evan Bouchard, Nick Olesen, Hugo Gustafsson, Måns Lindbäck, Lucas Carlsson
MODO: Edwin Hedberg, Patrik Karlkvist