Forwarden bröt långa måltorkan för första SHL-målet – då körde Örebro över Malmö

(16307) Oliver Eklind

Publicerad: 12 november 2020

Oliver Eklind och Jan-Mikael Järvinen gjorde båda sina första SHL-mål.
Då var det Eklinds Örebro som gick segrande ur matchen med 6–2 i ryggsäcken.
Dessutom vann man skotten med 51–17.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det kom att bli en tämligen ensidig affär när Örebro tog emot Malmö hemma i Behrn arena, även om det var lika på ett efter den första perioden.

Efter att hemmalaget vunnit skotten med 12–4 i den första perioden fortsatte man på den inslagna vägen och i den andra perioden vann man skotte med hela 21–5, och det var också då den rejäla utdelningen kom för Örebro.

Oliver Eklind gjorde sitt första SHL-mål drygt tre minuter in i perioden och med hjälp av ett mål vardera från Borna Rendulic och Robin Kovacs kunde Örebro springa iväg till 4–1 inför den tredje perioden.

Därifrån blickade man aldrig tillbaka och när Kovacs skickade in sitt andra mål för kvällen för  5–1 tidigt i tredje perioden var det hela över.

Att Jan-Mikael Järvinen reducerade till 5–2 i numerärt överläge när sju och en halv minut återstod var av mer akademisk karaktär då Emil Larsson skickade in 6–2 när dryga minuten återstod.

Och skotten? De vann Örebro med 51–17.

Örebro Hockey–Malmö Redhawks 6–2 (1–1, 3–0, 2–1)