Nordström skrev på för Calgary: "Hört att dom har riktigt bra sammanhållning"


23 oktober

Joakim Nordström har två starka säsonger i Boston bakom sig – 28-åringen har haft en av lagets viktigaste roller i boxplay
Nu ser han fram emot att flytta till Kanada och bli en del av ”svensklaget” Calgary Flames.
– Jag har hört att dom har riktigt bra samanhållning i laget och jag känner i princip alla svenskar där redan. Jag har snackat med alla nu sen jag skrev på också, säger Nordström till HockeyNews.se.


Annons

Joakim Nordström är en av alla NHL-svenskar som fått nytt hem i Nordamerika sedan free agent-marknaden öppnade för två veckor sedan.

Nordström draftades av Chicago och NHL-debuterade för klubben 2013/14.

Två år senare gick flytten till Carolina där forwarden blev kvar i tre år innan han nu senast spelat för Boston Bruins i två säsonger.

Där fick Nordström en stor roll i lagets boxplay och defensiva situationer och under första säsongen i klubben gick laget hela vägen till Stanley Cup-finalen mot St Louis – som Boston föll i sjunde avgörande matchen på hemmaplan.

LÄS OCKSÅNordström imponerar: "Han har ett utmärkt hockey-iq"

I årets slutspelsbubbla tog det stopp mot Tampa Bay i andra rundan.

– Den upplevelsen var sådär. Jag tycker att dom försökt göra det så bra som möjligt och vi hade även det bästa hotellet med bra restauranger och det var nytt och fräscht. Det var mer att det var jäkligt drygt att sitta instängd med alla restriktioner.

Nordström firar VM-guldet på Sergels Torg. Foto: Bildbyrån

Spelarna fick möjligheten att aktivera sig i bubblan och en del aktiviteter var mer populära än andra.

– Det fanns en golfsimulator och där var man tvungen att vara ute i god tid, den var uppbokad ofta. Det fanns sex tennisbanor, pingis och lite såna saker. I Toronto hade fotbollslaget sin arena i närheten och det var avspärrningar hela vägen dit så vi kunde spela lite fotboll eller boule. Men när man är så pass många på liten yta och vi spelade mot varandra också så ville man gärna hålla sig lite för sig själv ibland.

Är du på is något nu hemma i Stockholm?

– Ja, jag har kört is två veckor nu med Broberg (Daniel, skridskocoach) och sen är vi ett gäng som håller igång i övrigt också. Det är riktigt bra faktiskt.

Nu väntar ett nytt kapitel i Nordströms NHL-karriär. Den tidigare AIK-aren ska flytta till Kanada för första gången i karriären och han hamnar i ett Calgary som fortsätter värva blågula spelare.

– Det var lite annorlunda nu när marknaden öppnade. Tidigare har det varit en intervjuperiod innan allt öppnade men så var det inte i år och man visste ingenting om hur det såg ut i och med omständigheterna. Jag trodde att det skulle ta lite längre tid och det är väl så rent generellt nu, det är fortfarande många som inte skrivit kontrakt ännu och vanligtvis smäller det ju till ordentligt 1 juli.

Nordström under Stanley Cup-finalen 2019. Foto: Bildbyrån

Mikael Backlund, Elias Lindholm och Rasmus Andersson är sedan tidigare tre svenskar i Calgary.

Jacob Markström skrev på ett sexårskontrakt med klubben precis när marknaden öppnade.

Oliver Kylington har tillhört organisationen i fem år men har ett utgående avtal och kontraktsförhandlingar pågår.

– Det känns sjukt bra att komma till Calgary. Jag är jäkligt taggad på att få dra igång och jag har hört att dom har riktigt bra sammanhållning i laget och att det är ett roligt gäng, säger Nordström och fortsätter:

– Backlund och hans fru har välkomnat mig och min tjej Hanna och jag har snackat med Elias (Lindholm) och Annika och ”Markan” och Rasmus så det känns riktigt bra. Vi känner varandra redan sedan tidigare.

•••

LÄS OCKSÅ: Markström efter nya drömkontraktet: "Lagade mat hos mamma och firade brorsan"

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Elias Lindholm i Calgary


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons