HockeyNews
PLUS

Tilltänkte spetsvärvningen på väg mot comeback

(15885) Visby/Roma
Christofer Cederberg / Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2020

Han hann knappt ens visa upp sig i matchsammanhang på försäsongen innan han skadade foten och har missat samtliga matcher i serieupptakten. Men i veckan hoppas Visby/Roma att den tilltänkte spetsvärvningen, finländaren Vili-Jesper Koivula, ska kunna göra comeback.
– Vi skulle behöva det, säger sportchefen André Lundholm till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 


Det var i en träningsmatch mot Halmstad i mitten av september som Vili-Jesper Koivula tvingades lämna isen fotskadad och sen dess har han varit indisponibel för Visby/Roma. Sedan en tid tillbaka tränar han dock på is och nu är förhoppningen att han ska kunna göra comeback i veckan.

Kanske redan i onsdagens hemmamöte med Huddinge.

– Vi får se om han spelar imorgon, vi skulle behöva det. Vi har varit lite kort om folk, men jag tror och hoppas att han spelar imorgon, säger Visbys sportchef André Lundholm.

– Det har varit mer en försiktighetsåtgärd, man vill inte att han ska slå upp något utan att han ska få träna och läka det där ordentligt.

Jobbigt manfall
Om den 25-årige finländaren som hämtades från Mestis-ligan inför säsongen kommer till spel skulle det vara välkommet för Visby som haft lite manfall på sista tiden. Hugo Leufvenius har legat sjuk i halsfluss och Leonard Broström dras med en krånglande disk i ryggen.

I förlustmatchen mot Enköping senast klev dessutom både backen Olle Andersson och forwarden Mikael Hedlund av.

– De som klev av är nog inte med och spelar imorgon, det tror jag inte, konstaterar Lundholm som däremot gärna plussar för den ungdomsline som klivit fram och gjort ett starkt arbete för Visby i andras frånvaro.

– Det som ska framhållas som något positivt är att de unga spelarna har tagit för sig riktigt, riktigt bra. Adam Andersson och Emrik Söderström har varit bland de piggaste i matcherna vi har haft den sista tiden och så har de haft Linus Dahlberg, också en egen produkt, som går som center där. Han spelar center och han spelar back och han spelar ytterforward. De funderar inte så mycket, de kör bara. Det är viktigt när man har några av de äldre borta att man har yngre som kan gå in och göra ett så gott jobb som de har gjort.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS