HockeyNews
PLUS

Enkelt för Bokk att välja Djurgården: "Har mycket respekt som lag"

(15870) Dominik Bokk/Djurgården
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 19 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Dominik Bokk landade i Stockholm i fredags eftermiddag. Lite mer än ett dygn senare gjorde han entré på Hovet och i sitt första byte i Djurgården skapade han en målchans.

– Det här har jag väntat på i sex månader nu och är glad att faktiskt spela hockey nu. Och det blev de första tre poängen för säsongen, säger Bokk till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den tyske forwarden Dominik Bokk är bara 20 år, men han har redan spelat över 100 SHL-matcher och på dessa gjort 42 poäng varav 20 mål för Växjö och Rögle.


Med hjälp av en så kallad extern finansiär har Djurgården lånat in Bokk från NHL-klubben Carolina Hurricanes över hela den här säsongen. Han diskuterade med Carolina om möjligheten att spela i Djurgården och han fick tummen upp direkt.


– De sa att det är väldigt bra att åka till Sverige och spela. De vill att deras spelare ska spela så snabbt som möjligt och gillade att jag åkte hit, säger Bokk.


– De (Djurgården) har vunnit flest mästerskap i SHL och har mycket respekt som lag. Jag har spelat här några gånger och det är alltid härligt att spela här, särskilt inför deras fans när det är fullt i byggnaden. Jag är verkligen hedrad att få spela här.


LÄS MERRätt spelare börjar göra rätt saker i Djurgården


Med Dominik Bokk i laget hamnade Oscar Bjerselius utanför och fick inte byta om. Så ser konkurrenssituationen ut.


I Nordamerika är det mycket som är oklart vad gäller startdatum för nästa NHL-säsong och när camperna ska starta. För att inte tala om AHL, vars säsong riskerar att bli inställd på grund av coronapandemin.


– Jag vet inte än hur det blir med campen eftersom de inte vet när säsongen börjar. Om den inte börjar stannar jag här och om den börjar kanske jag ändå stannar här beroende på hur situationen är här och hur jag spelar. Jag vill verkligen spela för Carolina, men som läget är nu är nog det bästa för mig att spela i Sverige och spela många matcher, säger Dominik Bokk.


NHL-klubben Carolina Hurricanes lånar ut Dominik Bokk till Djurgården under 2020/2021. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.


I lördags klarade han av debuten i Djurgården. Han landade på Arlanda vid 14-tiden i fredags och hann sedan bara vara med på morgonvärmningen på lördagen inför matchen mot HV71.


När pucken släpptes på Hovet var Dominik Bokk extraforward och han fick göra en del ströbyten ihop med Sebastian Strandberg som center. Redan i första bytet var Bokk nära att bli inblandad i ett Djurgårdsmål då han hittade backen Robin Norell som smög upp vid bortre HV-stolpen.


– Det var första bytet! Jag såg honom ta sig in mot bortre stolpen och jag började mer eller mindre att fira inombords för jag trodde att han skulle göra mål där, men ibland blir det inte så, säger Bokk och ler.


Han fick göra tio byten för Djurgården mot HV71 och hade tre skott på mål under sina 5:50 på isen.


– Den senaste SHL-matchen och det var sex månader sedan nånting (12 mars för Rögle). Det var riktigt kul att spela igen. Det har jag väntat på i sex månader nu och är glad att faktiskt spela hockey nu. Och det blev de första tre poängen för säsongen.


Vad fick du för instruktioner av coacherna?


– De sa till mig att ha roligt och inte fundera så mycket. Tävla hårt och åka mycket skridskor och försöka hålla i pucken. Mest ha roligt och det var det jag gjorde. Jag tycker att det gick bra och jag är glad över mitt spel.



Dominik Bokk hade en giftig styrning och ytterligare en rejäl chans i sin debut för Djurgården.


– Jag hade en i den tredje perioden när jag åkte genom mittzonen. Det är verkligen riktigt roligt igen och vara med och försöka göra mål.


Djurgården lyckades vända till seger mot HV71 trots underläge efter två perioder. En bra start för Bokk.


– Vi låg under med 3–2 och fick straff som ”JJ” (Jacob Josefson) gjorde mål på. Det gav oss mycket energi och jag tycker att vi var det bättre laget över 60 minuter och spelade bra hockey. Det är klart att boxplay-målet (4–3) gav laget mycket självförtroende och till slut blev det en vinst med målet i tom kasse.


Även om det har gått över sju månader sedan Dominik Bokk var inne i SHL-spelet fullt ut visade han en del tecken på sin kreativitet i Djurgårdströjan.


Han har hållit igång och tränat hemma i Tyskland.


– Jag har varit i Krefeld de senaste tre, fyra veckorna och jag har också varit med landslaget som hade ett träningsläger i några dagar. I Tyskland är situationen inte så bra som här i Sverige där man spelar. Men jag har tränat med några killar på is och förstås varit i gymmet. Däremot har jag inte tränat med ett helt lag i Tyskland.


Dominik Bokk har som mål att bli bäst i världen på ishockey och landsmannen och Edmontonstjärnan Leon Draisaitl visar vägen.


– Jag har fortfarande steg att ta. Jag är fortfarande ung och lär mig mycket, men jag jobbar hårt för det och hoppas att jag kan nå dit om några år, säger Bokk.


Nästa steg blir att ta en topproll i Djurgården för att sedan kunna slå sig in i NHL.


– Jag behöver ta mig in hårdare in på målet och bli starkare med pucken. Det tror jag är det viktigaste.


LÄS MERDIF-coachen hyllar Axelsson – men nytt matchstraff kan bli dyrbart


Flytten från Ängelholm till Stockholm blir ett annat kliv på vägen.


– Ängelholm kanske inte är den största stan medan jag tror att Stockholm är den största. Jag har inte sett så mycket än eftersom jag kom hit och hade match så jag har inte upptäckt så mycket än, men jag har varit här förut och det är en vacker stad där det finns mycket att göra.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)