TIMRÅ. Timrå vann komfortabelt mot BIK Karlskoga med 7–1.
Helt nöjd var ändå inte lagkaptenen Jonathan Dahlén.
– Jag tycker inte att uppspelen varit bra och jag tycker inte att passningstempot varit bra heller, säger han om lagets powerplayspel.

UNIBET - ligans huvudpartner

Fem mål i den första följdes upp med ett i vardera av de två avslutande perioderna.

När slutsignalen ljöd i NHC Arena kunde Timrå inkassera sin första seger för säsongen efter att man kört över Karlskoga med 7–1.

I hemmalaget gjorde Jesper Boqvist sin första match efter att han lånats ut från New Jersey och noterades för två assistpoäng.

Samtidigt fick förstakedjan med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke rejäl utdelning och stod för tio poäng tillsammans, fördelat på fyra mål och sex assist.

Två av målen kom Dahléns klubba vilket gjorde att han nu noterats för mål 100 och 101 i sin hockeyallsvenska karriär.

– Jag hörde det innan matchen, det är stort. Det är jättekul att få göra det, jag hade faktiskt ingen koll på det men det är stort, säger han.

Lagkaptenens första för säsongen kom redan i hans första byte när han efter dryga minuten gled in i slottet och skickade upp pucken i krysset bakom Stefan Steen.

– Det fanns lägen i premiären också men då ville pucken inte in och jag tycker att vi är lite hetare framför mål och det bättrade vi verkligen på från premiären, så det tar vi med oss till nästa match, säger han och menar att laget var mer avslappnade inför onsdagens match jämfört med premiären mot Björklöven.

– Jag tror att det var lite premiärnerver i första matchen, det kändes helt annat nu. Det var mycket mer avslappnat så det kändes riktigt bra. Nu är vi inne i det.

Med 5–0 i ryggen efter den första perioden sjönk tempot i den andra perioden och BIK tilläts reducera i ett numerärt överläge innan Albin Lundin styrde in 6–1 när Timrå fick chansen i powerplay.

Och just powerplayspelet är något Dahlén tycker Timrå kan ta rejäla kliv framåt i.

– Jag tycker att det finns utrymme för förbättring i powerplay. Vi hade väl ett skott och en styrning och ett friläge, men annars var vi inte så heta. Så där finns det mycket att jobba på. Jag tycker inte att uppspelen varit bra och jag tycker inte att passningstempot varit bra heller, så det finns mycket att jobba på men det är ändå skönt att vi gör ett mål i powerplay, säger han.

Resultatmässigt fanns inte något att klaga på för hemmalaget.

7–1 talade sitt tydliga språk.

– Jag tycker att vi dippar lite i andra perioden, och det är en del powerplay och boxplay, men i tredje tycker jag att vi spelar mycket bra. Det är inte det att vi spelar dåligt i andra men vi kan bättre och i tredje tycker jag att vi steppar upp. Vi kanske borde fått ännu mer utdelning, men allt som allt en väldigt bra match, säger Dahlén.