(15533) Brynäs

Publicerad: 26 september 2020

Brynäs har fått sin revansch efter premiärförlusten mot Oskarshamn.
 Anton Rödin var tillbaka och levererade direkt när Färjestad besegrades på bortaplan i Karlstad.
 För hemmalaget oroar ännu en skada efter att Gustav Rydahl tvingats kliva av matchen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Anton Rödin har missat hela försäsongen på grund av en fotoperation och gjorde sitt första ispass med laget så sent som i onsdags.

Men under lördagskvällen visade han ändå god form i den tuffa bortamatchen mot Färjestad i Karlstad.

Rödin spelade fram Emil Molin till 0–1-målet i powerplay redan efter drygt tre minuters spel.

Peter Andersson valde att matcha honom i en kedja tillsammans med Linus Ölund och Patrik Berglund – den sistnämna blev tvåmålsskytt i slutet av andra perioden när han såg till att Brynäs hade 3–3 att gå på inför slutperioden.

Tidigt i den avgörande akten satte Brynäs press på hemmalaget genom Daniel Mannbergs 3–4-mål i sviterna efter en utvisning på Albert Johansson.

Färjestad jagade kvittering och satsade på spel sex mot fyra när Jonathan Sigalet hamnade på botbänken men då kunde Linus Ölund punktera matchen (3–5) i öppen bur.

Rydahl klev av skadad. Foto: Bildbyrån

Färjestad drabbades av en skada på Joakim Nygård i premiären och han blir nu borta i fyra till sex veckor.

Redan i första perioden mot Brynäs skadade sig Gustav Rydahl efter en tackling vid sargen från Niclas Andersén – Rydahl spelade inte mer och nu väntar vi på mer information från klubben angående Rydahls status.

Färjestad–Brynäs 3–5 (2–2, 1–1, 0–2)

Mål, FBK: Michael Lindqvist, Jacob Nilsson, Daniel Viksten.

BIF: Patrik Berglund 2, Emil Molin, Daniel Mannberg, Linus Ölund.