(15531) Borna Rendulic
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2020

Längst bak var Jhonas Enroth snudd på felfri, offensivt levererade Borna Rendulic, Robert Leino och Rodrigo Abols.

Örebro fick ut precis det de hoppats på av stjärnvärvningarna under lördagen när man besegrade Skellefteå med 4–1

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Borna Rendulic har inte dragit ut på processen att presentera sitt tunga direktskott.

I premiären mot HV71 skickade han in två mål, och stod för en assist.

Mot Skellefteå i hans andra SHL-match någonsin piskade han upp ett nytt slagskott i krysset när han gav laget ledningen med 1–0 knappt fem minuter in i den första perioden, i numerärt överläge.

I inledningen av andra perioden var Rendulic inblandad i förarbetet till lagets 2–0-mål, som även det kom från ett av de tunga nyförvärven inför säsongen i form av Rodrigo Abols. Och längst bak visade Jhonas Enroth att han kommer ge laget chansen till seger i varje match då han var en trygg sista utpost och motade allt som kom emot honom, nästan.

I numerärt underläge kunde Linus Öberg sedan utöka till 3–0 med ett distinkt skott som smet in bakom Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet då fyra minuter återstod av andra perioden.

Hemmalaget kom att skapa viss nerv i matchen när Jonathan Johnson gjorde sitt första SHL-mål i Skellefteåtröjan då han skickade in en retur från Enroth med elva minuter kvar.

Men närmare än så kom inte Skellefteå, även om man försökte med tom målbur på slutet. Istället kunde Robert Leino fastställa slutresultatet till 4–1 med sitt mål i den tomma målburen Gustaf Lindvall lämnat bakom sig.

Gästerna från Närke lyckades hålla undan och de tre poängen under lördagskvällen gör att Örebro fått en perfekt start på SHL-säsongen med två trepoängare på sina två första matcher.

Skellefteå AIK–Örebro Hockey (0–1, 0–2, 1–1)
Mål, SAIK: Jonathan Johnson
Mål, ÖHK: Borna Rendulic, Rodrigo Abols, Linus Öberg, Robert Leino