HockeyNews
PLUS

Spaningar från Luleå-Färjestad: Starka debuter och läcker prestation

(15431) Victor Berglund
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2020

FacebookXWhatsApp

I Luleå gjorde backvärvningen debut på bästa sätt och målvakten var trygg.
I Färjestad blixtrade unge centern till med en läcker prestation.
Här är fyra spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Bra, domarna
Jack Connolly gick i backen och tog sig för ansiktet. Michael Lindqvist i sin tur eskorterades till utvisningsbåset och såg ut att gå mot två minuter på botbänken. Då ändrade sig domarna och tog bort utvisningen på Lindqvist efter att man snackat ihop sig. Helt rätt dessutom. Bra! 

Bra "debut" för Rautio
Givne ettan Joel Lassinantti försvann efter förra säsongen för äventyr i KHL och då Luleå valde att inte värva någon ny uttalad förstemålvakt fanns det kanske vissa frågetecken kring målvaktspositionen. Jesper Wallstedt är ung och extremt lovande, men är han redo för en större arbetsbörda? David Rautio har rutinen, men klarar han av att vara en del av ett målvaktstandem som delar på matcherna? Att döma av premiären så bör det inte vara någon större fara på taket. Rautio var stabil, lugn och trygg. På målen fanns inte mycket att göra.

Vilken debut, Berglund
Inför matchen lyfte jag fram Luleås värvning av Victor Berglund som en spelare som kan stå inför sitt genombrott. Och han lät inte vänta på sig innan han presenterade sig i Luleåtröjan. Knappt fyra minuter in i matchen smällde han in sitt första seriemål för klubben, med god hjälp av en Färjestadsspelare förvisso, och i andra perioden stod han för en assist. Ett mål och en assist i seriedebuten går inte att klaga på. Ny, smart backvärvning av Luleå.

Vilken sekvens, Bäck
När Färjestad pressade på och öste på för att komma närmare i slutet av matchen klev Oskar Bäck fram med en riktigt fin aktion när han låg bakom Albert Johanssons 3–2-reducering. Först skakar han av sig Oscar Engsund genom att växla tempo längs långsargen innan han glider ned bakom förlängda mållinjen och serverar en fin flippmacka till Johansson som smäller till direkt. Läckert!

Luleå Hockey–Färjestad BK 4–2 (2–0, 1–0, 1–2)
Mål, LHF: Victor Berglund, Niklas Olausson, Petter Emanuelsson, Karl Fabricius
Mål, FBK: Daniel Viksten, Albert Johansson

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)