HockeyNews
PLUS

Spaningar från Mora–Modo: "Målvakterna bäst på plan"

(15418) Mora-Modo
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 18 september 2020

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL. Mora och Modo avslutade dag två av SCA Cupen med en tajt och jämn match, där.
Då klev fixstjärnan Aleksi Heponiemi fram för Modo och låg bakom avgörandet med matchens delikatess.
Här är spaningarna HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Fredjigt, Mora
Johan Hedberg har kommit in och fått laget att köpa hans spelidé, det är tydligt. Mot Modo hade man tio spelare födda på 2000-talet och stundtals flög man fram på isen. Kan Mora behålla den här intensiteten genom serielunken kommer man kunna ställa till det för många lag.

Färgklicken på långsidan
De 20-tal Morasupportrar, iklädda röd-vita tröjor, som samlats på ena långsidan i Sundsvall Energi arena satte lite färg på den här kvällsmatchen. Det var såklart inte i närheten av stämningen och känslan i en fullsatt arena men det var i alla fall någonting. Och ytterligare en påminnelse om hur mycket man saknar publiken under matcherna.

Kul målvaktskamp
Det var målsnålt, mycket tack vare respektive lags burväktare. I Moramålet stod Matteus Ward för en mycket fin match inför ögonen på Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. Den 19-årige målvakten har alla chanser att bli Moras förstaval mellan stolparna i vinter om utvecklingskurvan fortsätter. I Modomålet stod den tre år äldre Oliver Dackell för ett par vassa räddningar som gjorde att laget fortfarande var med i matchen trots att offensiven inte var på topp, särskilt i slutet av tredje perioden precis efter att Mora klarat av spel i tre mot fem och stack upp på kontring.

Den som väntar på något gott...
Kvällsmatchen i Sundsvall Energi arena var kanske inte den mest underhållande för den neutrale åskådaren men med tre minuter kvar av matchen såg Aleksi Heponiemi till att bjuda på matchens delikatess. I numerärt överläge gled han ned bakom Moramålet med pucken, en puck som han sedan slog bakom sin egen rygg och serverade Gustav Olhaver öppet mål då Ward i Moramålet glidit över på andra sidan då han följde med Heponiemi.

Mora IK–Modo Hockey 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)
Mål, Mora:
Isac Andersson
Mål, Modo: Aleksi Heponiemi, Gustav Olhaver

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)