HockeyNews
PLUS

NHL-meriterade centern om debuten i Modotröjan: "Skönt att ha det gjort"

(15286) Aaron Gagnong
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 10 september 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Aaron Gagnon hade bara ett dagar med laget i bagaget innan matchdebuten under torsdagskvällen.
Då var han nöjd efteråt, med segern och laginsatsen.
– Det var en bra match att börja med för jag tycker att vi gjorde en bra match som lag och det gör det lättare att komma in i det, säger Gagnon till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

I söndagskväll landade Aaron Gagnon i Sverige efter en resdag från Kanada.

Under torsdagskvällen gjorde han sin första match för sitt nya lag när Modo besegrade Timrå med 2–0 och fick revansch efter 0–4-förlusten för två veckor sedan.

I debuten matchades han mellan finske talangen Aleksi Heponiemi och Filip Svenningsson.

Det utan att han sett särskilt mycket alls av lagets tidigare försäsongsmatcher, bortsett ett par videoklipp under förberedelserna inför matchen.

– Det är skönt att ha det överstökat, det var rätt tufft för jag har inte spelat på sex månader. Det var en bra match att börja med för jag tycker att vi gjorde en bra match som lag och det gör det lättare att komma in i det, säger Gagnon om sin debut i Modotröjan.

Matchen i NHK arena blev en sönderryckt sådan med många utvisningar, där Modo var det lag som fick flest lägen i numerärt överläge med sina sju.

Linus Petterssons 1–0-mål kom också i den spelformen.

– Det hade varit skönt att göra några mål i powerplay tidigt och ta över matchen efter alla deras utvisningar så att de inte hade kunnat hänga kvar under hela matchen, men till slut så hittade vi rätt och det var skillnaden idag.

Hur var det att spela med Heponiemi och Svenningsson?

– Det är två bra spelare som är bra på skridskorna och ser isen bra. Mycket av spelet kom i powerplay men det var bra att komma in i det och börja bygga lite kemi med ett par spelare.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Modo: "Håller bedömningsnivån i sig?" 

För den svenska hockeypubliken är Gagnon kanske mest ihågkommen för en kortare sejour i HV71 under hösten 2013 innan han fick lämna efter bara nio matcher.

Sedan dess har gjort tre och en halv säsong i Finland respektive Schweiz, där han närmast kommer från spel i Langnau.

Förra säsongen blev däremot inte alls som han tänkt sig då en fotskada i kombination med att laget har fler utländska spelare än vad matchtrupperna tillåter gjorde att han bara spelade 14 matcher.

– Det var tufft personligen att vara den extra importen och inte spela så mycket där, så att få komma hit och ta en stor roll i ett bra lag är något jag verkligen ser fram emot, säger han.

Den NHL-meriterade centern hoppas nu att laget kan fortsätta bygga på segern över Timrå, framförallt när serien väl inleds om en månad.

– För laget så vill vi börja vinna direkt från första matchen och jag vill bidra till att vi kan göra det. Men vi får inte sväva iväg för långt utan måste ha blicken på de första matcherna, göra det bra där och bygga upp självförtroendet, säger han.

Vad vill du bidra med för typ av spel till laget?

– Ett bra spel över hela banan för laget och vara en bra gubbe för alla i laget. Det är det spel jag spelat i princip hela tiden sedan jag blev proffs.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)