HockeyNews
PLUS

Josefson tillbaka på isen – hjälps av det nya spelprogrammet

(12676) Jacob Josefson/DIF
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 11 september 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Jacob Josefson är tillbaka på isen efter operationen som genomfördes den 2 september.

Om Djurgårdens lagkapten har tur kommer han bara att missa SHL-premiären mot Frölunda.

– Vi räknar med honom vid månadsskiftet så får vi se, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var den 2 september som HockeyNews.se kunde berätta att Djurgårdens stjärncenter Jacob Josefson genomgått en operation i armbågen för att plocka ut lösa benbitar som störde honom så mycket att han hade svårt att sträcka ut armen fullständigt.


Bara en vecka efter ingreppet är Josefson tillbaka på is. Rehabträningen kan börja.


– Han är tillbaka på isen. Nu körde han inte i lagform utan själv, men det är jättebra. Det är en otroligt duktig spelare och för oss är han superviktig. Det är klart att det är kul att ha tillbaka honom ganska snart, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


LÄS MERSHL-coacherna om nya bedömningsnivån: "Har varit mycket utvisningar"


Tidigare i veckan berättade SHL om förändringar i spelschemat i inledningen av säsongen. Från och med den 1 oktober är tanken att det ska kunna släppas in 500 sittande åskådare på matcherna och idrottens förhoppning är att det blir en successiv upptrappning under säsongens gång.


Djurgårdens SHL-premiär borta mot Örebro den 19 september är framflyttad liksom lagets andra match, borta mot Leksand den 24 september, vilket innebär att stockholmarnas första SHL-match för säsongen blir hemma mot Frölunda söndagen den 27 september.


Om prognosen för Jacob Josefson stämmer innebär det att han missar Frölundamatchen, men kanske kan vara i spel den 1 oktober då Djurgården spelar hemma mot Malmö på Hovet.


– För hans del blir det så. Vi har flyttat fram lite matcher och förhoppningsvis ska det bli lite publik till de matcherna, säger Robert Ohlsson.


En armbågsskada stoppar Jacob Josefson från spel i september. Men förhoppningen är att han bara missar en SHL-match. Foto: Bildbyrån.


Förändringen i spelprogrammet gör också att Djurgården får en väldigt annorlunda september. Laget har en träningsmatch kvar, borta mot HV71 den 15 september. Sedan blir det tolv dagars speluppehåll till Frölundamatchen den 27 september.


– Det är väl tråkigt för oss att få en längre försäsong, men det är ändå bra att man försöker tänka till och flyttar fram matcher för att det ska bli möjligt för klubbarna till lite intäkter. Det är smart och sunt kan jag tycka. Har man möjligheterna ska man göra det. Det är roligare för alla inblandade. Alla kommer att tjäna på det, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERFörkylda backar i Djurgården – och nu är Josefson opererad: "Benbitar"


– Det är klart att hade man fått planera försäsongen, och vetat att två matcher skulle bort, då hade man sett till att få minst en träningsmatch där. Det blir lite kort om matcher inför Frölunda.


Det finns två sidor av myntet.


– Men samtidigt får man ju folk tillbaka i träning och då får vi upp farten den vägen. Jag tror att det blir svårt att hitta en träningsmatch, säger Ohlsson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)