HockeyNews
PLUS

Dick Axelsson tillbaka i Djurgården – men oroligt för skadade Josefson

(15026) Jacob Josefson/Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 1 september 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Dick Axelsson har börjat träna med Djurgården och en rad nyckelspelare är tillbaka efter skada.

Men SHL-starten är i fara för lagkaptenen Jacob Josefson.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson kommer inte att spela den närmaste tiden på grund av skada. Enligt uppgift till HockeyNews.se riskerar Josefson att bli borta en längre tid.


– Det är väl inte så att han kommer att vara med oss de närmaste veckorna utan han kommer att vara borta lite längre, säger Ohlsson bekräftande.


SHL-starten är i fara för Josefson, som har förföljts av skador.


– Vi har ett grepp om skadan, men han är ett frågetecken tills vidare.


Josefson har sedan han återvände från NHL till Djurgården missat 34 av 104 SHL-matcher och var borta från 22 matcher förra säsongen på grund av en bruten fot.


Djurgården vill i dagsläget inte uppge vilken typ av skada eller exakt hur allvarlig den är.


– Det är som du säger, det har hänt förr. Det är en bra spelare vi vill ha på isen. Han är vår lagkapten så det är alltid tråkigt om han inte skulle kunna vara med. Men det är ju så hockeylivet är. Det är inget mer med det. Det är nån annan som får vara med, säger Robert Ohlsson.



Dick Axelsson har börjat träna med Djurgården. Hans kontrakt börjar att gälla från den 1 september och nu ser han ut att återgå till sin tidigare kedja med Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors.


LÄS MERNya skador i Djurgården – och Dick Axelsson en av de coronasmittade


Axelsson kommer att göra comeback för Djurgården i samband med Skoda Trophy i Södertälje och spelar på torsdag mot Brynäs.


– Det är bra för honom att få lite matcher. Vi har de här tre sedan är det mot HV71 den 12 september. Det är bra att få ett gäng matcher, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Jämfört med förra veckan, då Djurgården saknade elva spelare i 4–0-förlusten mot Linköping har en rad skadade spelare återkommit och kör för fullt på isträningarna.


– Det har ramlat in en jäkla massa forwards så det är kul för oss. Det är fem forwards som inte har varit med. Det är (Sebastian) Strandberg, (Michael) Haga, Dick (Axelsson, Wille (Eklund) och Alex (Holtz), bara det är glädjande, säger Robert Ohlsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)