HockeyNews
PLUS

Förre poängkungen efter debuten: ”Betydligt bättre än vad jag kunde tänka mig”

(14952) Olli Palola/Rögle BK
Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

KRISTIANSTAD. Debuten är avklarad. Rögles nyförvärv Olli Palola, 32, visade direkt att han kommer bli en tillgång i vinter.
– Jag kände mig rätt bra faktiskt, betydligt bättre än vad jag kunde tänka mig med tanke på att min senaste match var i december, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Rögles nyförvärv Olli Palola, 32, landade i Ängelholm förra onsdagen, men någon debut mot Växjö blev det inte. I stället, exakt en vecka senare gjorde han sina första minuter i sitt nya lag. 


Och det som såg ut att bli en drömdebut efter första perioden (ledning 4–1) blev i stället till en skrällförlust. Olli Palola vill dock inte dra för stora växlar av 6–5-förlusten mot Kristianstad. 


– Försäsongsmatcher är alltid så här. Allt kan hända och i dag såg vi mycket utvisningar. Det var bra för båda lagen att träna powerplay och boxplay. 


– Som alla såg gjorde vi en bra första period, men sen tappade vi vårt spel i den andra och den tredje. Vi måste lära oss av detta, säger han. 


LÄS MER: Spaningar från Kristianstad–Rögle: ”RBK har en rejäl läxa att göra”


Nyförvärvet från det kinesiska KHL-laget Kunlun Red Stars visade ingen ringrostighet i debuten. Finländaren hann mäkta med två assist redan i den första perioden, varav den ena passningen var av variant snyggare.


– Jag kände mig rätt bra faktiskt, betydligt bättre än vad jag kunde tänka mig med tanke på att min senaste match var i december. Jag känner att jag fortfarande kan spela ishockey.


Förutom de två passningspoängen visade han sina upp sin giftighet i slottet i powerplay ett par gånger. 


–  Jag hade en del målchanser i dag, men pucken ville tyvärr inte in, säger han. 


Vad är dina första intryck av Rögle som klubb?


– Det har varit kul. Jag har varit här en vecka nu och jag gillar verkligen livet här i Sverige. Jag kommer från två år i Kina, så det är rätt annorlunda. Det är ganska likt det hemma i Finland. 


– I Kina finns det en del problem som du inte kan förstå. De kan vara så att du inte får din utrustning, den kan fastna i tullen och såna saker. Behöver du något här hittar du det enkelt.


Olli Palola har som bekant en imponerande historik i Sverige. Säsongen 16/17 kom han trea i SHL:s poängliga med sina 48 poäng på 52 matcher. Han minns tiden väl. 


– Jag har bara bra minnen från året i Sverige. Det är spännande att vara här och jag ska försöka komma in på spåret jag var i för några sedan. Det är annorlunda hockey jämfört med den jag spelat i Kina de senaste två åren. 


På vilket sätt?


– Jag spelade mycket boxplay där. Tidigare har jag fått spela powerplay, men rollen jag hade i Kina var annorlunda jämfört med den jag haft tidigare år. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till den rollen jag hade här senast. 


Vad vill du bidra med här?


– Vi har ett väldigt ungt lag, så förhoppningsvis kan jag bidra med en del saker som jag lärt mig under karriären. Jag hoppas att jag kan bidra med en del mål och bra saker i powerplay. 


Håller du samma nivå som senast du var här?


– Jag känner mig bättre. I Växjö var jag bara en offensiv spelare, men nu kan jag försvara också.  


På fredag väntar just hans tidigare lag Växjö i sin nya hemmaborg, Catena Arena. 


– Det är en rolig match för min del. Där är fortfarande en del vänner kvar från min tid där. Jag ser verkligen fram emot att spela, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)