HockeyNews
PLUS

Växjös vassa powerplay sänkte HV – Lakers vann komfortabelt i rivalmötet

(14898) Växjö Lakers
Jonas Ljungdahl/Bilbyrån

Publicerad: 15 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Växjö Lakers hade vässat till sitt powerplay lagom till lördagens match mot HV71.
Inte mindre än tre av lagets fem mål kom i numerärt överläge.
Till slut vann Växjö matchen med 5–1.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Hemmalaget Växjö fick en tung start på matchen då finske backen Miika Koivisto tvingades utgå på grund av vad som såg ut att vara en knäskada redan i matchens första minut efter en olycklig duell med en HV-spelare längs sargen. En annan finsk back i Växjö. Juuso Vainio, kom dock att göra matchens första mål när drygt fem och en halv minut återstod av första perioden när han hittade rätt bakom Hugo Alnefelt i HV-kassen.

Vainios mål var startskottet för Växjös framgångsrika powerplay i lördagens match. Efter Vainios mål kom man nämligen att göra ytterligare två mål i numerärt överläge innan matchen var över.

Richard Gynge ökade på till 3–0 med drygt halva andra perioden spelad, i spel fyra mot fyra, innan Emil Pettersson avslutade ett fint anfall med dryga minuten kvar av första perioden för 3–0, framspelad av just Gynge.


Marcus Sylvegårds 4–0, med 14 sekunder kvar av mellanakten, kom däremot inte i numerärt överläge för hemmalaget utan i spel fem mot fem.

Med knappt tolv minuter kvar att spela av matchen kunde HV-forwarden Christoffer Törngren tröstmåla, men det var Växjö som kom att göra matchens sista mål. Det då Emil Pettersson med knappt fem minuter kvar att spela kunde fastställa slutresultatet till 5–1 med hans andra mål för dagen när han gled in i offensiv zon och sedan väntade ut backen innan han sköt in pucken i bortre hörnet bakom Alnefelt.

HV-backen Daniel Bertov fick med åtta och en halv minut matchstraff för en spearing på Växjöjunioren Victor Stjernborg, som dessförinnan utdelat en slashing mot just Bertov, medan Stjernborg fick en tvåminutersutvisning för roughing.

Växjö Lakers–HV71 5–1 (2–0, 2–0, 1–1)
Mål, Växjö:
 Emil Pettersson 2, Juuso Vainio, Richard Gynge, Marcus Sylvegård
Mål, HV: Christoffer Törngren
Skott: 29–13 (11–6, 9–3, 9–4)

LÄS MER: LISTA: Så spelar SHL-lagen under försäsongen – här är alla matcher

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)