HockeyNews
PLUS

Skadesmäll direkt i Djurgården – men Grewe inleder säsongen i SHL

(14856) Albin Grewe/Djurgårdens träning
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 13 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har fått Anton Hedman skadad. Ytterligare två etablerade spelare saknas i säsongens första träningsmatch mot Örebro.

Men LA Kings-lånet Tobias Björnfot gör då comeback och en ung forward kniper Hedmans plats.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Forwarden Anton Hedman kommer att missa starten av försäsongen i Djurgården på grund av skada. Det berättar huvudtränaren Robert Ohlsson för HockeyNews.se på onsdagen efter träningen på Hovet.


– Han kommer inte att vara med den närmaste veckan. Han är ett lite längre frågetecken. Hur länge vet jag inte, säger Ohlsson utan att specificera skadan.


Backen Marcus Högström har rehabtränat den senaste tiden och var bara med i en knapp halvtimme på isen på onsdagen innan han klev av.


– Han är klar nästa vecka, säger Robert Ohlsson.


Inte heller den Tre Kronor-meriterade centern Sebastian Strandberg var med på isträningen.


– Han har kört på gymmet idag. Han är ett frågetecken tills imorgon, men inget annat, säger Ohlsson.



Mycket tyder på att Kalle Östman spelar center på Strandbergs plats mellan Niclas Bergfors och Henrik Eriksson.


Örebro fick stryk borta mot allsvenska Västerås på tisdagen med 2–0 i sin första träningsmatch för säsongen, men då hade SHL-laget ställt över en rad toppspelare och nyförvärv till förmån för juniorer.


Mötet med Örebro i Behrn arena blir Djurgårdens första träningsmatch i augusti.


– Vi har bara ett uppdrag där. Ett, att sätta vår identitet, vad vi ska vara för lag. Två, så vill man så nåt frö i det vi har gjort mest och det är att jobba utan puck. Vi vill sätta våra förflyttningar utan puck på ett bra sätt, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har lånat in backen Tobias Björnfot, 19, från NHL-klubben Los Angeles och efter ett par träningar på Hovet med sin förra klubb är han redo att spela mot Örebro.


– Tobbe är med och det är jättekul. Han var bara med på försäsongen förra året så det är skoj att ha med honom, säger Ohlsson.


Tobias Björnfot (mitten) är tillbaka i Djurgården fram till november på lån från NHL-klubben Los Angeles. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


Björnfot matchas i ett backpar med Jesper Pettersson.


– ”Tobbe” är bra och ”Jeppe” är bra så det blir en bra kombo, säger Ohlsson och ler och berättar vad han hoppas få se av Björnfot under lånetiden fram till november.


– Att han tar för sig och spelar sitt spel. Spelar han sitt spel är han en bra back, och jag förväntar mig inget annat.


I juli blev det klart att den Detroit-draftade forwarden Albin Grewe ska spela i den kanadensiska juniorligan OHL med Saginaw Spirit kommande säsong. Men den 19-årige forwarden kommer under coronapandemin att spela kvar i Djurgården tills vidare.


LÄS MERTalangen om att lämna Djurgården: "Större potential än att vara en gnuggare"


– Grewe är med och han kommer att ansluta först senare, i december, till sitt juniorlag. Jag tycker att han gör det riktigt bra så det är kul att se honom. Han vinner alla lösa puckar och gör det grymt. Han kommer in på ett bra sätt här. Han är vår tills han åker, säger Robert Ohlsson.


FAKTA/Så väntas Djurgården ställa upp mot Örebro i Behrn arena torsdag kväll.


Målvakter: Mantas Armalis, Niklas Svedberg.


Backpar: Tobias Ekberg, Tom Nilsson – Tobias Björnfot, Jesper Pettersson – Robin Norell, Simon Johansson – Ludvig Hedström, Pontus Johansson.


Kedjor: Manuel Ågren, Jacob Josefson, Alexander Holtz – Linus Andersson, Michael Haga, William Eklund – Henrik Eriksson, Kalle Östman, Niclas Bergfors – Oscar Bjerselius, Tom Wandell, Albin Grewe.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)