HockeyNews
PLUS

Djurgårdens glädjebesked: Backen lånas ut från NHL-klubben

(14803) Tobias Björnfot
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 8 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgården får ett tillskott på backsidan kommande säsong.
HockeyNews.se har tidigare berättat att klubben försökt lösa ett låneavtal för Tobias Björnfot.
Nu har Los Angeles Kings meddelat att de lånar ut honom till Djurgården.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Sedan tidigare har det stått klart att Örebro lånat in Rodrigo Abols och jobbar för att få hem Mathias Bromé. Malmö är nära att plocka in Fredrik Händemark medan HV71 gjort klart med Linus Sandin på lån fram tills dess att nästa NHL-säsong drar igång.

HockeyNews.se har tidigare berättat  att Djurgården jobbat för att få hem backen Tobias Björnfot som lämnade laget inför förra säsongen för spel i Los Angeles Kings organisation.

Och nu står det klart att laget får ett välkommet tillskott på blålinjen.

Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade nämligen Los Angeles Kings på sin hemsida att de lånar ut Björnfot till Djurgården.

– Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaperna vi letat efter i sitt spel, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020-21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings.

Björnfot noterades för tre matcher i NHL förra säsongen och 44 i AHL för Ontario Reign, där det blev 19 poäng. Han hann även med spel i JVM för Juniorkronorna.

Och nu väntar alltså en återkomst till Djurgården.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)