Första slutspelsnollan för Jacob Markström

(14788) Jacob Markström

Publicerad: 6 augusti 2020

Jacob Markström spelar slutspelshockey för första gången i karriären – nu är han på väg att föra Vancouver vidare i slutspelet.

30-åringen höll nollan när Canucks tog ledningen med 2–1 i matchserien mot Minnesota.

Att Jacob Markström är en toppmålvakt i NHL råder det inga större tveksamheter om.

Det gav han nytt fint kvitto på i kvällens match mot Minnesota.

Markström räddade 27 skott och höll sin första nolla i det som är hans första slutspel i karriären.

Minnesota gjorde allt för att störa svensken – inte minst glödhete Kevin Fiala – som gav honom en liten tjuvsmäll i tredje perioden och det skapade tumult runt kassen.

Men Fiala hamnade på botbänken och Vancouver kunde säkra den viktiga segern i tredje mötet mellan lagen.

Brock Boeser gav Vancouver ledningen i matchen på en retur efter Elias Petterssons fruktade slagskott, ledningsmålet kom i spel fem mot fyra.

Antoine Roussel ökade på till 2–0 i början av tredje perioden och det blev slutresultatet efter att Markström spikat igen kassen.

I mittperioden åkte Elias Pettersson på en otäck smäll, Ryan Hartman tryckte till svensken i en utsatt position vid sargen men Pettersson reste på sig och spelade vidare.
I tredje perioden punkterade Pettersson matchen med sitt 3–0-mål. Petterssons gör precis som Markström sitt första slutspel i NHL och det här var första fullträffen för Ångesonen som gjort ett assist tidigare i slutspelsserien mot Minnesota.

Minnesota tog ledningen i matchserien men efter två raka segrar är nu Vancouver bara en seger från att avancera i slutspelet.

Vancouver–Minnesota 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Mål, Vancouver: Brock Boeser, Antoine Roussel, Elias Pettersson.