HockeyNews
PLUS

Presenterar sex spelare i samma veva: "Otroligt viktig för oss"

(14655) Blomqvist/Lodin
Bildbyrån

Publicerad: 27 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Timrå presenterade en riktig måndagssmäll under morgonen.
Två nyförvärv är klara för klubben samtidigt som man förlänger med tre spelare.
Samtidigt så lyfts en lovande junior upp i A-laget.

HockeyAllsvenskan presenteras:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Timrå bjöd på en hel nyheter under måndagsmorgonen när sex spelare presenterades som klara inför den kommande säsongen.

Två nyförvärv har gjorts och från SHL hämtas både Jacob Blomqvist och Viktor Lodin, från Brynäs respektive Örebro. 

Blomqvist har mängder av säsonger i SHL bakom sig och har främst spelat i klubbar som Leksand och Brynäs. Den gångna säsongen stod 33-åringen för elva poäng på 51 matcher i Gävleklubben men nu lämnar centern för spel i HockeyAllsvenskan och Timrå där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Han är rutinerad som få och har varit kapten i Brynäs och med många säsonger i SHL så kommer Jacob bli otroligt viktig för oss, det är också en spelare som alltid har höjt nivån desto viktigare matcher det varit, kommenterar Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Även Viktor Lodin är klar för klubben och trots att 21-åringen ansluter från Örebro så spelade forwarden stora delar av förra säsongen i HockeyAllsvenskan. Lodin var nämligen utlånad till Vita Hästen under vintern och gjorde totalt 18 matcher i Norrköpingsklubben där han stod för åtta poäng. Totalt har den Ottawadraftade forwarden gjort 61 matcher i SHL med Örebro men nu är det spel i Timrå som gäller kommande säsong.

– Det är en spelare som jag har följt under många år. Han är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppspelare hos oss. Det är en spelare med ett bra spelsinne och jag hoppas på många poäng från honom denna säsong, säger Norberg.

Dessutom väljer klubben att förlänga kontraktet med tre spelare. Johan Lindholm, Erik Walli Walterholm och Filip Westerlund blir samtliga kvar i Medelpad kommande säsong. Utöver den trion så lyfts även backen William Eckmyhl upp i A-laget efter att i fjol fått debutera i HockeyAllsvenskan.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)