Karlskronas glädjebesked för framtiden – viktig trio stannar


24 juli 2020
Än är det inte helt spikat i vilken division Karlskrona HK kommer att spela under den kommande säsongen. 
Däremot är det klart att tränaren Mats Lusth, keepern Marcus Hellgren och lagkaptenen Niklas Johansson stannar i klubben oavsett division. 
Det meddelade klubben i samband med en livesändning på fredagen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

På torsdagskvällen gick Karlskrona ut med att man har överklagat till Riksidrottsnämndens gällande appellationsnämndens beslut att inte bevilja klubben någon licens för spel i Hockeyallsvenskan. Så än lever ett strimma av hopp för allsvenskt spel säsongen 2020/2021 för Blekingeklubben.

Men oavsett besked från RIN så kommer en ruggigt viktig trio att köra vidare i Karlskrona. I samband med en livesändning på fredagseftermiddagen kom klubben med tre viktiga besked för framtiden gällande den sportsliga verksamheten.

LÄS MER: Karlskrona överklagar till Riksidrottsnämnden

Tränarprofilen Mats Lusth har bestämt sig för att fortsätta basa över Karlskrona, även om det blir spel i Hockeyettan för klubben. Lusth kom till klubben i fjol efter att Phil Horsky lämnat klubben tätt in på seriestart. 

Klar för en fortsättning i KHK är även målvakten Marcus Hellgren, som förra säsongen även under en kort period var utlånad till SHL-klubben Oskarshamn och noterades för totalt tre matcher. 26-åringen hade en del skadeproblem i fjol och kommer att vara en klassmålvakt om det blir spel i Hockeyettan. 

Lusth och Hellgren i all ära, men det tyngsta namnet som presenterades var lagkaptenen och ikonen Niklas Johansson. Allsvenska klubbar har dragit i Johansson, men 34-åringens hjärta klappar för Karlskrona HK. Därmed går Niklas Johansson snart in på sin sjätte säsong i klubben.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.