HockeyNews
PLUS

Spelschemat dröjer för KHL-lagen – flera lag i osäkerhet

(14594) Amur/Barys
(c) photo.khl.ru Dmitry Kulinich

Publicerad: 21 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Under söndagen skulle KHL gått ut med spelschemat inför nästa säsong.
Men ryska hockeyfansen får vänta efter att KHL igår gått ut med ett pressmeddelande om att spelschemat dröjer till slutet av juli.
Nu ska flera lag vara osäkra på spel i ligan kommande säsong.

KHL har haft en turbulent vår och sommar efter att Coronapandemin påverkat ligan rejält.

Ligan har inte släppt något spelschema på grund av klubbarnas osäkerhet kring nästa säsong. Under söndagen skulle däremot spelschemat ha släppts, men istället meddelade KHL via ett pressmeddelande att man skjuter upp släppet till slutet av juli. Anledningen bakom beslutet ska vara att man fortfarande ser över olika alternativ för seriestrukturen kommande säsong.

Sedan tidigare har lag som Admiral Vladivostok lämnat ligan på grund av det osäkra ekonomiska läget och flera lag har under senaste tiden varit skeptiska till en medverkan den kommande säsongen. Utöver det har lag tvingats till ändringar på grund av världsläget. Bland annat meddelade kinesiska Kunlun Red Stars förra veckan att man kommer att spela alla sina hemmamatcher kommande säsong i Moskva.

LÄS MER: Kinesiska KHL-lagets besked – flyttar till Ryssland kommande säsong 

Utöver det så är det ännu osäkert kring hur lag som har sin hemvistelse utanför Ryssland, ska kunna spela sina matcher. Lag som Jokerit, Dinamo Riga, Barys Nur-Sultan och Dinamo Minsk har därmed en osäker höst framför sig. Förhoppningen är i alla fall att lagen ska kunna spela sina hemmamatcher i sina respektive hemländer, det berättar Jokerits general manager och delägare, Jari Kurri i en intervju med finska tidningen Ilta-Sanomat.

– Vi lever i hopp om att vi ska kunna spela hemma i Helsingfors. Det är alternativ nummer ett. Om det inte händer måste vi vända på alla stenar och titta på vad vi kan göra.

Även Amur Khabarovsk ska vara ett av lagen som är osäkra inför kommande säsong, det berättar ryska Sport-Express. Laget ska ha gjort klart med en ny ägare men processen med att få allting klart tar tid, och nu undrar många om laget kan vara redo att dra igång säsongen som planerat den 2 september.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)