Spelarnas val i NHL – här är världstrion som gör upp om det prestigefyllda priset


14 juli 2020

Edmontons poängkung Leon Draisaitl, Colorados Nathan MacKinnon, samt New York Rangers-stjärnan Artemi Panarin.
Där har ni trion som gör upp om Ted Lindsay Award den här säsongen.
Ett pris som tilldelas den bästa spelaren under grundserien.


Annons

De kommande dagarna kommer NHL att presentera de nominerade till de olika kategorierna för NHL Awards, som brukar hållas efter säsongen.

På tisdagseftermiddagen släppte NHL vilka tre spelare som gör upp om det prestigefyllda Ted Lindsay Award. Det är spelarfacket, NHLPA, som röstar fram grundseriens bästa spelare. 

Den här säsongen är den en kanadensare, en tysk och en ryss som gör upp om priset. En av lirarna kommer från Edmonton och det är tyske stjärnan Leon Draisait, som nästan har varit i en klass för sig under den här säsongen. 

Grundserien hann aldrig avslutas, men ändå stod tyske centern Leon Draisait noterad för imponerande 110 poäng (43+67) på 71 matcher.

En imponerande poängskörd av tysken, som vann poängligan i överlägsen stil. En annan storspelare som är nominerad är Colorados Nathan MacKinnon, som slutade femma i poängligan med 93 poäng (35+58) på kontot. Det är andra gången som MacKinnon är nominerad till utmärkelsen.

Trea i poängligan och den som också är nominerad att kamma hem priset är New York Rangers-forwarden och pucktrollaren Artemi Panarin. Ryssen med de fina handlederna slog till med poängbästa (95) under sin debutsäsong i Rangers. 

Ingen av de nominerade spelarna har tidigare plockat hem det prestigefyllda titeln. 


***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons