HockeyNews
PLUS

NHL-klubben anställer ny tränare och värvar KHL:s skyttekung

(14530) Kirill Kaprizov
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 13 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Minnesota Wild låg inte på latsidan under måndagen.
Först presenterade man Dean Evason som ny huvudtränare och kort senare stod det klart att de skrivit kontrakt med målspottaren Kirill Kaprizov.
– Kirill är en smart och dynamisk forward som varit skyttekung i KHL de två senaste säsongerna och vi ser fram emot att ha honom i vårt lag när nästa säsong börjar, säger general managern Bill Guerin till klubbens hemsida.

Minnesota Wild är ett av lagen som under den gångna säsongen gjorde sig av med sin huvudtränare för att sedan fullfölja säsongen med en permanent lösning.

Till skillnad från New Jersey Devils, som tillsatte en ny tränare utifrån i form av Lindy Ruff, har Minnesota nu valt att rekrytera innifrån organisationen för att fylla tränarrollen.

Under måndagen meddelade man nämligen att Dean Evason, som var den som fick ta över jobbet på tillfällig basis när Bruce Boudreau fick sparken, får behålla jobbet han "vikarierade" efter att han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Evason anslöt till Minnesota inför säsongen 2018–19 efter en roll som huvudtränare i Nashvilles farmarlag Milwaukee.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela att Dean nu är vår nya huvudtränare. Han har gjort ett fantastiskt jobb som tillfällig tränare och förtjänar den här möjligheten. Jag ser fram emot att se vårt lag under hans ledarskap, säger Minnesotas general manager Bill Guerin till klubbens hemsida. 

Kort efter att klubben presenterat en ny tränare meddelade man också att man förstärkt offensiven efter att de kommit överens med den ryske forwarden Kiril Kaprizov som öst in poäng för CSKA Moskva de senaste åren. 

Minnesota draftade Kaprizov i den femte rundan i draften 2015 och den nu 23-årige ryssen noterades för 62 poäng på 57 matcher i KHL förra säsongen och slutade därmed trea i poängligan.

Kontraktet med Kaprizov sträcker sig över det kommande slutspelet samt nästa år.

– Vi är exalterade över att officiellt välkomna Kiril till vår organisation. Han har överträffat alla förväntningar sedan vi draftade honom 2015. Kirill är en smart och dynamisk forward som varit skyttekung i KHL de två senaste säsongerna och vi ser fram emot att ha honom i vårt lag när nästa säsong börjar, säger Guerin.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)