HockeyNews
PLUS

Djurgårdstalangen sparrar med NHL-svenskarna: "Inspirerande att se hur långt de nått"

(14491) Wilhelm Forsberg
Anton Rimstedt

Publicerad: 8 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgårdstalangen Wilhelm Forsberg siktar på att nå den bästa möjliga nivån inom hockeyn och hoppas på att gymnasietiden ska bidra med mycket både på och utanför isen. HockeyNews.se har träffat 16-åriga forwarden Wilhelm Forsberg som till hösten vill etablera sig i Djurgårdens J18-lag.

Han ska precis göra de sista förberedelserna inför det stundande ispasset när HockeyNews.se får en pratstund med DIF-talangen. Han befinner sig på ett träningsläger som hans agentur arrangerar för sina klienter. Lägret äger rum i Nyköping, ett av få ställen som fortfarande har flera isytor tillgängliga, en bit in i sommaren. Därför har ett gäng talanger i årskullarna 2004, 2003 och 2002 som kommer från hela landet nu samlats här.

Med på lägret finns också NHL-spelarna Rasmus Asplund och Jesper Boqvist. De deltar på träningarna tillsammans med de 15-, 16 och 17-åriga killarna.

– Kul att få lita lite hockey nu under dessa omständigheter, säger Wilhelm Forsberg och syftar på den pandemifokuserade tid vi just nu lever i.

Han har kommit ut från omklädningsrummet några minuter innan han ska gå på is med bland annat ett par proffs som nått den yttersta nivån, NHL.

– Ja, det är speciellt att ha med Asplund och Boqvist. Det är inspirerande att se hur långt de har nått och man strävar ju efter det, säger Wilhelm Forsberg.

– Jag vill nå en så hög nivå inom hockeyn som möjligt. NHL kanske. Ingenting är omöjligt skulle jag säga.

Wilhelm Forsberg har redan i sin unga karriär fått känna på segerns sötma. Och det i ett sammanhang som de flesta hockeyspelare bara får drömma om att vinna i. Den gångna säsongen vann han nämligen TV-Pucken med sitt Stockholm Nord. Den av Sven Tumba instiftade turneringen är en klassiker i idrottssverige och Wilhelm Forsberg har sällat sig till en exklusiv skara som har fått lyfta TV-pucksbucklan.

Wilhelm Forsberg kysser "TV-Pucken". Foto: Bildbyrån.

Han är född 2004 och nästa steg i livet och i karriären är att börja på Djurgårdens hockeygymnasium till hösten. Och med det också ta plats i J18-laget.

– Målet de kommande åren är att utvecklas så mycket som möjligt och också bli bättre som person.

Den personliga utvecklingen är viktig för dig?

– Ja, det tycker jag. Jag ser fram emot att lära känna nya människor och få prata med fler.

Wilhelm Forsberg kommer från Sollentuna och har just Sollentuna HC som moderklubb. Sedan tog han vägen via AIK:s ungdomsverksamhet innan han den gångna säsongen anslöt till Djurgårdens U16-lag. Där producerade forwarden fina 31 poäng på 23 matcher. Nu väntar nya utmaningar på, först och främst, J18-nivå för Wilhelm Forsberg. 


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)