Djurgårdstalangen lämnar för spel i juniorligan: "Kommer göra avtryck"


13 juli 2020
Albin Grewe lämnar Djurgården.
Under måndagen stod det klart att han väljer spel i den kanadensiska juniorligan OHL.
– Jag är så glad över att vara en del av Saginaw Spirit, jag kan inte vänta på att få ansluta till laget och dra igång, säger han till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

För två veckor sedan genomförde de kanadensiska juniorligorna som ingår i CHL sin årliga importdraft där de får chansen att lägga vantarna på spelare som kommer från Europa.

I den andra rundan, som spelare 112 totalt, valde Saginaw Spirit Djurgårdsforwarden Albin Grewe.

Och nu står det klart att forwarden lämnar Djurgården för att flytta över Atlanten och ta plats i OHL-laget den kommande säsongen.

– Att kunna addera en spelare av Grewes kaliber till vårt lag till nästa säsong är lovande för vår organisation. Albin är en skicklig och extremt tävlingsinriktad spelare som kommer att driva vårt lag framåt varje dag. Han är en spelare som man vill ha i sitt eget lag men absolut inte möta. Vi är övertygade om att han kommer göra avtryck i vårt lag och i ligan, både på och utanför isen, direkt från första nedsläpp, säger lagets general manager Dave Drinkill.

Grewe noterades för ett mål på 19 SHL-matcher för Djurgården under förra säsongen medan det i J20-laget blev 19 poäng på 23 matcher.

LÄS MER: Fem talanger från svenska juniorligorna draftade i CHL:s import draft

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.