HockeyNews
PLUS

Björklöven värvar målvakt från Hockeyettan: "Gillade vad vi såg"

(14424) Isak Mantler
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 29 juni 2020

Isak Mantlar säkrades upp som tredjemålvakt av Björklöven i slutet av förra säsongen.
Nu är han klar för klubben på permanent basis.
– Han är seriös och har gjort det väldigt bra i Hockeyettan och förtjänar en chans i Hockeyallsvenskan, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida .

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Den 21-årige målvakten Isak Mantler har fått sin hockeyfostran i Örebro och har även bokförts för en SHL-match med klubben.

De två senaste säsongerna har han tillhört Lindlöven i Hockeyettan, en klubb som han som junior lånades ut till i omgångar, där han har visat upp riktigt starka siffror. I slutet av förra säsongen såg Björklöven sedan till att säkra upp honom som tredjemålvakt i jakten på en SHL-plats.

Efter att klubben tappat Joe Cannata och släppt Mattias Pettersson har man varit på jakt efter två nya målvakter och nu står det klart att Mantler blir en av dem.

Under måndagen presenterades han av klubben.

– Det är otroligt roligt och inspirerande att få tillhöra Björklöven. Laget är på god väg och har tagit stora steg den senaste tiden. Jag ser väldigt positivt på nästa säsong och ser framemot att göra den här resan med Björklöven, säger Isak Mantler till klubbens hemsida.

Samtidigt står det klart att målvaktstränaren Markus Ekman Westman stannar i klubben.

– Vi är glada att vi hittat en lösning med Markus. Han gjorde ett enormt bra arbete med våra målvakter förra säsongen och har gjort det bra under en lång tid i Björklöven. Han finns även med som ett bra bollplank till övriga ledare vilket vi uppskattar, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS