HockeyNews
PLUS

Så påverkar coronaviruset juniorlandslagen – tvingas ställa in turnering

(14423) Landslag
Jonas Forsberg/Bildbyrån

Publicerad: 29 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Turneringar och landskamper ställs in på grund av världsläget.
Istället väntar läger på hemmaplan för de svenska juniorlandslagen.
– Tyvärr har vi fått ställa in turneringar på hemmaplan som vi sett mycket fram emot, men där deltagande länder inte kunnat bekräfta sitt deltagande, säger Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet, till förbundets hemsida.


Slutet av sommaren brukar innebära läger och matcher för de svenska juniorlandslagen, men denna sommaren är ingen vanlig sommar utan coronapandemin sätter sina spår.

Nu står det klart att flera av de svenska juniorlandslagen tvingas ändra i sina planeringar inför den kommande säsongen.

Bland annat skulle U18-landslaget på både herr- och damsidan spelat internationella turneringar, där det för herrarna var inplanerat Hlinka Gretzky Cup medan damerna skulle spela en fyrnationsturnering på hemmaplan i Skövde. Båda turneringarna är nu inställda och det blir istället en lägersamling över fyra dagar för de två landslagen.

Även U17-landslaget har fått ställa in sina matcher mot Finland för att istället genomföra ett läger.

– Det är en extraordinär tid vi lever i, samhället i stort men även idrotten. Inför det internationella breaket i augusti har vi fått anpassa oss till världsläget där det råder en stor osäkerhet. Tyvärr har vi fått ställa in turneringar på hemmaplan som vi sett mycket fram emot, men där deltagande länder inte kunnat bekräfta sitt deltagande, säger Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet och fortsätter:

– Det känns bra att vi istället kan samla trupperna för lägerverksamhet, inte minst är det viktigt för våra juniorlandslag som spelar VM-turneringar redan i december och januari, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

För Småkronorna är planen fortfarande att resa till Hodonin i Tjeckien för att delta i en turnering.

Om resan inte går att genomföra kommer de istället att hålla ett läger på hemmaplan.

LÄS MER: Beskedet från Kanada: Hlinka Gretzky Cup ställs in 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)