AnnonsSuccébackens val – förlänger kontraktet med Luleå: "Helt fantastiskt"


27 juni
Luleå eller NHL?
Det har varit den stora frågan kring Nils Lundkvist inför den kommande säsongen.
Nu står det klart att han förlängt kontraktet med SHL-klubben.
– Det är klart att det känns helt fantastiskt att Nils har valt att stanna ytterligare en säsong tillsammans med oss i Luleå Hockey, säger vice vd:n Ulf Engman till klubbens hemsida.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Få missade rubrikerna kring Nils Lundkvist under förra säsongen då juniorbacken plöjde fram genom SHL-säsongen och till slut landade på totalt 31 poäng, vilket innebar nytt poängrekord för juniorbackar i ligan.

Den 19-årige backen var även en vital del av det svenska JVM-laget som tog brons i Tjeckien, där han noterades för åtta poäng på sju matcher, och hann även med att debutera för Tre Kronor innan säsongen var över.

Inför nästa säsong har frågan dock varit om det blir en fortsättning i SHL eller inte.

New York Rangers äger backens rättigheter och NHL-spel har sagts vara på tapeten, om ligan drar igång i höst.

Nu står det klart att så inte blir fallet utan under lördagen meddelade Luleå att Lundkvist valt att förlänga sitt kontrakt med klubben och därmed stannar i SHL över kommande säsong.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka kring framtiden, där agenterna gjort det mesta jobbet. Och jag har kommit fram till att det känns bäst för mig att stanna ytterligare en säsong i Luleå Hockey. Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över. Dessutom om man ser till hur läget är i världen just nu så känns det här bäst för mig, säger han till klubbens hemsida.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons