HockeyNews
PLUS

Örebro bekräftar stjärnvärvningen – fansen delaktiga med swishkampanj

(14386) Nick Ebert/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Örebro har blivit en vass högerskytt rikare.

Nick Ebert är tillbaka.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 26-årige amerikanen Nick Ebert vänder tillbaka till SHL där han gjorde stor succé i Örebro 2018/2019, bland annat genom att ösa in 33 poäng (11 mål, 22 assist) på 49 matcher. På onsdagen blev övergången officiell.


– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Nick tillbaka till Örebro Hockey. Nick kommer vara en toppback i SHL och vi vet att han är en omtyckt spelare bland våra supportrar. Nick känner klubben och staden bra sedan tidigare och det ska verkligen bli kul att se honom i Örebrotröjan igen, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida .


Ebert har varit hett eftertraktad i SHL där hans val föll på Örebro efter vad som beskrivs som utdragna förhandlingar till följd av en lång rad detaljer som skulle uppfyllas.


Intresset för Nick Ebert har även funnits i andra länder och ligor och med honom på plats i Örebro växer lagets slagstyrka. Supportrarna har varit delaktiga i värvningen genom att samla in pengar via en swishkampanj.


En redan förbättrad backsida ska inom några veckor även ge plats för Kristian Näkyvä, som tillfrisknat efter sin cancerbehandling och ska vara redo att återvända till Örebro.


– För mig var det ett lätt beslut att komma tillbaka till Örebro. Det är mitt andra hem och jag älskar verkligen fansen, klubben och staden. Mitt mål är vinna SM-guld med Örebro. Klubben har något bra på gång och jag vill vara med och bidra till att vi vinner, säger Nick Ebert till Örebros hemsida.


LÄS MEREbert och Näkyvä på väg in – nu vill Örebro göra sig av med en back


Det får till följd att Örebro, enligt uppgifter till HockeyNews.se, försöker att undersöka möjligheten att släppa Aaron Irving inför kommande säsong.

Nick Ebert har den senaste säsongen spelat för Ottawas och New York Rangers respektive farmarlag i AHL.


LÄS MERUnge backen inställd på tuff konkurrenssituation: ”Då kommer jag att få chansen”


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)