HockeyNews
PLUS

Efter beskedet – Karlskrona kommer överklaga: ”Har en starkare plan nu”

(14252) KHK
Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Karlskrona uppfyller inte licenskraven för att spela i HockeyAllsvenskan kommande säsong, det meddelade Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande under fredagsförmiddagen.
Nu meddelar KHK:s klubbchef Per Rosenqvist att beslutet kommer att överklagas. 
– Vi har fram till den 26 juni på oss, så det handlar inte om att stressa, utan att göra det rätt, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 


Under fredagsförmiddagen kom beskedet från Svenska Ishockeyförbundet att Karlskrona inte uppfyller licenskraven för att spela i HockeyAllsvenskan kommande säsong.


I pressmeddelandet från förbundet går det att utläsa att Karlskrona har rätten att överklaga till och med den 26 juni. 


LÄS MER: Karlskrona tvångsdegraderas från HockeyAllsvenskan


När HockeyNews.se når klubbchefen Per Rosenqvist har han precis tagit del av beslutet. 


– Det var relativt väntat, med tanke på att det ekonomiska vi skickade in var under rekonstruktionen. Egentligen har licensnämnden inget annat väl än att ta det beslutet. Däremot anser vi att vi är i en situation som är mer av en temporär art, så vi kommer att överklaga enligt den anvisning som finns för att säkerställa vår plats i HockeyAllsvenskan, säger han. 


Vad talar för att er överklagan går igenom?


– Licensreglerna. Det är ett obestånd av temporär karaktär som är okej under en kortare tid, men inte permanent. Vi kommer att överklaga enligt det regelverket som finns. Vi har precis fått det här, så vi har inte hunnit gå igenom det i sin helhet. Vi har fram till den 26 juni på oss att skicka in en överklagan. 


Hur är förhoppningarna, kommer ni att lösa det här?


– Det har vi hela tiden trott – och tror fortfarande. Vi fick ändra inriktning tack vare tingsrättens beslut, men samtidigt har det hänt en hel del senaste veckan som gör att vi har en stark tro på framtiden. 


Hur går dialogen kring hur ni ska lösa det här?


– Det kan jag inte gå in på. Det är kopplat till den plan vi har med juridik och så vidare. Vi ser positivt på det hela och har en starkare plan nu än för en månad sedan. 


När har ni en färdig överklagan att skicka in?


– Det kommer ta någon vecka i alla fall. Vi har fram till den 26 juni på oss, så det handlar inte om att stressa, utan att göra det rätt. 


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)