Tio HA-profiler som ännu inte tagit beslut om framtiden – här kan de hamna


12 juni
Flera allsvenska profiler står utan kontrakt inför nästa säsong. Hur har de uttalat sig kring framtiden och var har de blivit placerade? 
I dag tar vår reporter Mattias Persson en titt på tio HA-profiler vars framtid är osäker.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av: 
UNIBET - ligans huvudpartner 


Tor Immo, f, 25

Kommentar: Efter en mindre lyckad start på säsongen 18/19 i Leksand flyttade Tor Immo vidare till BIK Karlskoga, där han levererat från start. 53 poäng på 51 matcher blev facit den gångna säsongen, och nu har han satt sig i ett bra förhandlingsläge. Letar först och främst utomlands. 


Kelsey Tessier, f, 30

Kommentar: Kelsey Tessier har levererat poäng för både Rögle, Karlskrona och Björklöven i allsvenskan sen tidigare. Och han levde upp till de högt ställda förväntningarna även i Västerås. Men någon fortsättning i VIK kommande lär det inte bli. Tittar på Tyskland och Österrike först och främst, enligt rapporter. 


Filip Ahl, f, 22

Kommentar: Fick lite av ett genombrott i Tingsryd redan ifjol, men i år slog han igenom ordentligt när han inledde säsongen med att göra en poäng per match för BIK Karlskoga. Av privata skäl flyttade han till Södertälje i slutet av säsongen – och där fortsatte leveransen. Håller alla dörrar öppna och tittar efter klubb både i Sverige och utomlands. 


Filip Ahl i SSK-tröjan. Foto: Bildbyrån

Marcus Eriksson, f, 34

Kommentar: Den mångårige Hästenprofilen Marcus Eriksson har levererat poäng i mängder för sin älskade klubb. Men nu har tvåårskontraktet han signerade 2017 gått ut. Tränaren Tony Zabel har varit tydlig med att han vill behålla honom, och det mesta talar för att parterna kommer överens om en fortsättning inom en snar framtid. 


Johan Porsberger, f, 26

Kommentar: Hade precis som laget en tyngre säsong och det blev till slut 25 poäng på 49 matcher. Porsberger har varit tydlig med att han vill testa på spel utomlands, så det mesta talar för att han hamnar i någon av de lite sämre ligorna, gissningsvis i Österrike, Norge eller England. 


LÄS MER: Tio SHL-profiler som ännu inte tagit beslut om framtiden – här kan de hamna


Rasmus Bengtsson, b, 27

Kommentar: Den tidigare JVM-backen Rasmus Bengtsson har varit en stabil tvåvägsback i allsvenskan sen han lämnade moderklubben Rögle säsongen 2015/2016. Efter två säsonger i Tingsryd är frågan om det blir en fortsättning i Småland. Mycket talar i alla fall för det. 


Rasmus Bengtsson har ett högt anseende bland de allsvenska klubbarna. Foto: Bildbyrån

Christian Engstrand, mv, 31

Kommentar: Den rutinerade keepern avslutade säsongen med att göra åtta matcher för Kristianstad, det var också de enda matcherna han gjorde på hela säsongen. Väldigt revanschsugen och i år vill han vara med från start. I en intervju med HockeyNews.se har han aviserat att han är öppen för det mesta. 


Johannes Jönsson, mv, 31

Kommentar: Ännu en rutinerad målvakt som letar klubb. Sedan tidigare står det klart att det inte blir någon fortsättning i AIK, vilket verkar vara klokt från bägge parter. Johannes Jönsson har inte sin bästa säsong bakom sig och är säkerligen väldigt revanschsugen till kommande säsong. 


István Bartalis, f, 29

Kommentar: Vände åter till Sverige efter sex säsonger utomlands i olika ligor. Och som han gjorde det, facit blev till slut 41 poäng på 46 matcher. Nu är Istvan Bartalis på jakt efter ett kontrakt i en bättre liga. Hittar han inget (vilket han lär göra) så lär han nog ta ännu en säsong i allsvenskan. 


Daniel Ljunggren, f, 26

Kommentar: Kommer från sin bästa säsong någonsin i allsvenskan och är fortfarande bara 26. Många trodde kanske att han skulle prova vingarna utomlands efter sin succésäsong, men med den rådande pandemin har läget förändrats. Har i en intervju med Hockeypuls sagt att han är sugen på en fortsättning i Mora. Klasscentern Daniel Ljunggren är sugen på en fortsättning i Mora. Foto: Bildbyrån

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons