Spetsbacken stannar hos topplaget: "Trivs väldigt bra i klubben"


5 juni 2020
Här är ett glädjebesked för Huddingesupportrarna inför kommande säsong. HockeyNews.se kan berätta att poängbacken Kim Lennhammer stannar i klubben.
– Jag trivs väldigt bra i klubben, säger huvudpersonen själv till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I yngre år fick han göra matcher i dåvarande Elitserien med Djurgården och testa på spel i HockeyAllsvenskan i klubbar som Almtuna, Oskarshamn och Västerås. Men förutom två säsonger i norska Kongsvinger så är det i Hockeyettan 29-årige backen Kim Lennhammer har utmärkt sig.

Det har blivit över 150 poäng i Hockeyettan och förra säsongen snittade Lennhammer över en poäng per match i Huddinge, vilket gjorde honom till en av de poängstarkaste backarna i serien. 

Nu är den offensivt skicklige backen klar för en fortsättning i Huddinge. En oerhört viktig förlängning för Huddinge, som under silly season har sett skickliga backar som Martin Eklund och Adam Hansen lagt skridskorna på hyllan.

– Jag tycker att det är en oerhört begåvad spelare och han har större potential än vad han visade för säsongen. Han kan vara lite mer fysisk och hans försvarsspel kan bli bättre. Kim är en ledare både på och utanför isen och kommer bli viktig för våra yngre killar, säger Huddingebasen Darryl Finnell till HockeyNews.se.

LÄS MER: Huddingeikonen om beslutet att lägga av: "Känns väldigt vemodigt"

För Lennhammer, som var småsugen på ett nytt utlandsäventyr, var det till slut ett ganska enkelt val att stanna i Hockeyettan-klubben. 

– Så länge jag bor i Stockholm så har Huddinge varit ett väldigt bra alternativ. Jag trivs väldigt bra i klubben det är en bra förening och målsättningen har hela tiden varit att vara kvar, säger Kim Lennhammer till HockeyNews.se.

Darryl Finnell säger att det finns mer att hämta ur dig rent utvecklingsmässigt?

– Jag vill hela tiden utvecklas och bli bättre, men samtidigt vill jag bidra med min rutin och hjälpa de yngre spelarna på vägen upp, säger Lennhammer. 

LÄS MERSjälvkritiskt hos topplaget efter tunga säsongen

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Vi hade ett äldre lag i fjol och jag tror det är helt rätt att satsa på yngre spelare. Sedan har ett par av de rutinerade spelarna stannat, jag tror att det här blir väldigt bra, säger Kim Lennhammer.

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.