HockeyNews
PLUS

Talangfulle forwarden klar för ny allsvensk klubb: "Mycket erfarenhet"

(14168) Filip Cederqvist
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 5 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Han har spenderat senaste tre säsongerna i Växjö men i vintras fick Filip Cederqvist avsluta säsongen i Karlskoga. 
Nu står det klart att den tidigare juniorlandslagsmannen återvänder till Småland kommande säsong – det blir spel i Tingsryd.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Filip Cederqvist har öst in poäng på juniornivå senaste säsongerna, men på seniornivå har det inte riktigt lossnat ordentligt för forwarden född 2000. 

Senaste två säsongerna har det blivit över 60 SHL-matcher för Cederqvist men efter skral poängutdelning valde klubben i februari att släppa talangen till HockeyAllsvenskan. Ny klubbadress blev BIK Karlskoga och 19-åringen hann med att göra nio matcher med klubben innan säsongen stängdes ner.

Nu står det klart att Cederqvist fortsätter i HockeyAllsvenskan kommande säsong, men inte i Värmland och Karlskoga. Ny klubbadress blir Tingsryd, det bekräftar klubben under fredagsmorgonen.

– Filip är en ung lovande forward med 60 matcher i SHL på sitt konto. Vi tror att det kommer bli jättebra för Filips utveckling att spela med oss och att få en stor roll hos oss. Filip har trots sin unga ålder redan mycket erfarenhet i form av spel i SHL, HockeyAllsvenskan och på internationell nivå med ungdomslandslag. Filip är även draftad av Buffalo, säger tränare och sportchef, Magnus Bogren till klubbens hemsida.

Cederqvist fick i augusti förra året chansen i Juniorkronorna när man spelade landskamper i Plymouth, USA. Forwarden har även hunnit med att representera U19-landslaget under säsongen 18/19.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!