HockeyNews
PLUS

Rögle går plus – sena NHL-pengar räddade resultatet

(14163) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 4 juni 2020

Rögle räknade med en mindre förlust efter att coronapandemin slagit till.

Så blir det inte. Under torsdagen presenterade klubben sitt bokslut – och tack vare sena NHL-pengar gör man ett plusresultat på 2.9 miljoner kronor. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Rögle gjorde sin bästa säsong i klubbens historia och var på väg mot ett rekordår ekonomiskt. Sen slog coronapandemin till och i en intervju med Rögles hemsida i början på april lät det såhär från klubbdirektör Daniel Koch. 

– Med tanke på de tappade intäkterna så räknar vi med att göra en hanterbar förlust men vi riskerar inte elitlicensen eller vår ekonomiska stabilitet. Det är mer bekymmersamt för föreningar i andra sporter, såsom fotbollen, som är i ett annat skede, där skulle säsongen precis gå igång på allvar, sa han då.


Trots den negativa prognosen kan Rögle nu presentera ett plusresultat på 2.9 miljoner kronor, mycket tack vare att Nils Höglander och Linus Sandin skrivit på NHL-avtal, vilket ger klubben rätt till miljonersättning. 


– Många av våra utmaningar ligger framför oss. Vi vet inte hur det kommer att se ut kommande säsong och kanske ännu längre fram i tiden. Vi har tvingats ställa in vår sommarcamp och därmed tappat intäkter. Vi har alltid ett långsiktigt perspektiv men i de här tiderna är det extra viktigt att se resultat och annat över flera års tid, säger Daniel Koch i ett pressmeddelande.

Vinsten innebär att Rögle nu har ett eget kapital på 10.6 miljoner kronor, vilket gör att man når upp till SHL:s kapitalkrav på 8 miljoner kronor för kommande säsong. Säsongen därpå ökar kapitalkravet till 10 miljoner kronor. 

– Det känns skönt att ha den här bufferten. Vi står inför en oviss framtid.

Rögle ökar också sin omsättning för femte året i rad. Omsättningen på 134,1 miljoner är drygt sju miljoner mer än föregående säsong. 

– Vi är glada över det stora intresse och stöd som finns för oss. Det var många som ville se hockey live i Catena Arena och uppleva spänningen och stämningen vilket gjorde att vi fick ett högre publiksnitt än budgeterat. Vi hade en beläggningsgrad i arenan på 96 % vilket vi är oerhört glada över. Stödet från näringslivet i regionen är fortsatt starkt vilket är glädjande och nödvändigt för vår fortsatta utveckling, säger Daniel Koch.


***

Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS