HockeyNews
PLUS

Blytungt besked för allsvenska klubben: "Kan bli konkurs"

(13832) KHKkonkurshot
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 1 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Det jublades för några veckor sedan – men nu är allsvenska Karlskrona illa ute igen.
Vid måndagens borgenärssammanträdde fick KHK negativt besked av Skatteverket och därmed beslutade Blekinge tingsrätt att inte tillåta en rekonstruktion av klubbens Idrottsbolag, Idrotts AB. Detta rapporterar Blekinge Läns Tidning om på måndagseftermiddagen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter positivt besked från kommunens sida för ett par veckor sedan var Karlskrona HK positiva om att kunna genomföra en rekonstruktion för att rädda klubbens idrottsbolag, Idrotts AB, där till exempel A-lagsverksamheten finns. På måndagen var ett viktigt möte på agendan för klubben då ett borgenärsammanträde skulle äga rum.

Skulderna i Idrotts AB uppgick till 9,9 miljoner kronor, där klubben hade 3,4 miljoner kronor i leverantörsskulder, 1,8 miljoner kronor i skatteskulder och övriga skulder på 4,6 miljoner kronor. 
Klubben försökte rädda Idrotts AB genom att skriva ned fodringar med 75 procent – men Skatteverket sa nej i samband med sammanträdet.

– Vi har tittat på balansräkningen och menar att vi inte kan stå bakom det här. Sedan Idrotts AB bildades 2017 har bolaget visat dålig betalningshistorik och har hamnat hos Kronofogden vid ett antal gånger, sa Skatteverkets Oskar Alm som medverkade via telefon, enligt BLT.

Därefter tog det inte lång tid innan Blekinge tingsrätt beslutade sig för att inte tillåta en rekonstruktion av Idrotts AB.

Nu ser läget prekärt för Karlskrona HK och mycket talar för en konkurs. 

– Godkänner tingsrätten inte vidare rekonstruktion så är ofta bolaget konkursmässigt, sa Kenneth Strömbäck, rekonstruktör vid Ackordcentralen i Kristianstad i en tidigare intervju med BLT. 

Klubbens ordförande Tobias Larsson uttalade sig till SVT Nyheter Blekinge kort efter chockbeskedet i dag: 

– Det kan bli konkurs. Utan intäkter och den skuldbörda vi har så ser det väldigt mörkt ut. 

Sedan tidigare har KHK:s andra bolag, Arenaservice, begärts i konkurs. Men det bolag där det sportsliga samlats, och dit elitlicensen var knuten, hoppades man kunna rädda genom en rekonstruktion istället. Bland annat samlade privatpersoner och företag in 1,6 miljoner kronor till rekonstruktionen, och Karlskrona kommun gick med på att köpa loss inventarier för 1,3 miljoner kronor.

Enligt BLT ska en överklagan på Blekinge tingsrätts besked i dag vara inlämnad senast den 22 juni. 

Fotnot: På måndagskvällen klockan 18.30 kommer Karlskrona köra en livesändning och informera läget i klubben via sin Facebooksida.

***
Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)