HockeyNews
PLUS

Forward skriver långt avtal med SHL-klubben: "Älskar att spela i Brynäs"

(14133) Linus Ölund
Bildbyrån

Publicerad: 1 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Det blir en fortsättning i Brynäs för Linus Ölund. Ett nytt treårskontrakt är signerat med SHL-klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Brynäs har förlängt med forwarden Linus Ölund, som har skrivit på ett treårskontrakt med Gävleklubben.

– Linus är en kille som är härifrån och som vi alla har följt sen han var en liten pojk genom olika landslag, våra elitlag på juniorsidan och vårt seniorlag. Det är inte alltid det lättaste att åka över och han ville hem från Pittsburgh. Nu har han haft en ”komma hem-säsong” och vi tror mycket på honom framöver, säger Brynäs sportsligt ansvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

LÄS MER: Brynäs vill förlänga med forwarden - nu tänker NHL-klubben bryta kontraktet 

På vårkanten 2018 skrev Linus Ölund på ett treårigt kontrakt med Pittsburgh Penguins efter att klubben draftat honom sommaren tidigare.


Säsongen 18–19 spelade Ölund i AHL där det blev 15 poäng på 61 matcher innan han till förra säsongen lånades ut till Brynäs.


I förra veckan meddelade Pittsburgh Penguins att de placerat Ölund på wavierlistan med avsikt att bryta kontraktet, som skulle ha löpt ut efter den kommande säsongen. Nu blir alltså forwarden kvar i Gävle.


– Både jag och Brynäs vill samma sak och det är att jag ska vara här. Det känns helt rätt att stanna när både ledningen, tränare och lagkamrater vill att jag ska stanna. Att få höra sånt ger en extra boost och ännu mer vilja att göra något riktigt bra här hemma. Jag ska visa alla supportrar att jag kommer bli bättre varje år, jag ska visa att jag kommer från Gävle och jag ska visa att jag älskar att spela i Brynäs.

Förra säsongen blev det 14 på 49 på matcher. 

 Ja, vi hade kanske kunnat önska oss fler poäng av honom men han fick också några bortdömda mål och hade några fina tredjeassist som inte kommer med i statistiken. Linus är en klok och smart spelare som gör mycket jobb som kanske inte alltid syns, både i försvars- och anfallszon och han gör andra bättre. Han har haft en roll i första powerplay som han har gjort jättebra och detsamma gäller andra uppgifter som han har haft. Det är en spelare som tar väldigt stort ansvar på isen, säger Sundlöv.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)