HockeyNews
PLUS

Profilen överraskad av året i England: ”Fortsätter gärna utomlands”

(14040) Lucas Sandström
Bildbyrån

Publicerad: 25 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Efter att ha spelat i Sverige under hela sin karriär flyttade Lucas Sandström till de brittiska öarna – och gjorde succé.
Nu har den 30-årige forwarden fått smak på livet som utlandsproffs.
– Får jag bestämma själv fortsätter jag gärna utomlands, säger han till HockeyNews.se.

Forwarden Lucas Sandström, 30, lämnade Almtuna efter förra säsongen och flyttade till engelska Sheffield Steelers i slutet på september.


När HockeyNews.se når honom är han hemma i Sverige igen. Han börjar berätta om året i England, som han blev glatt överraskad av.


– Det var jäkligt kul faktiskt. Spontant var jag inte så sugen på att åka dit, men med facit i hand så var det min roligaste säsong hitintills i karriären. Jag har bara positivt att säga om årets säsong, säger 30-åringen som stod för 31 poäng på 44 matcher. 


Vad var det som gjorde den så rolig?


– Det var lite annorlunda hockey, lite mer öppet. Klassen på ligan var betydligt bättre jag än jag trodde. Det är lätt att ha lite förutfattade meningar om att engelsk hockey inte är så bra, men om jag tittar på vårt lag hade vi ett väldigt bra lag. Det var mycket folk på läktarna också, jag tror vi hade ett snitt på 6 500 i grundserien.  


Hur står sig den ligan mot allsvenskan?


– Det där är väldigt svårt, eftersom det taktiska är annorlunda. Ska jag jämföra skicklighetsmässigt är Sheffield ett av de skickligaste lagen jag spelat har i, om man jämför på individnivå. Ska man jämföra hur vi klarat oss i allsvenskan så hade vi definitivt inte gjort bort oss. Hade vi spelat taktiskt som många av de allsvenska lagen gör hade vi legat i toppen. 


I Sheffield var han lagkamrat med den erfarne svenske backen Jonas Liwing. Duon hittade på en en hel del saker tillsammans utanför planen. 


– Vi var och kollade på rätt mycket fotboll ihop, vi åkte in till Manchester ett par gånger och kollade på både United och City. Vi hade en timme in från Sheffield. Sen var vi och kollade Sheffield United i Premier League ett par gånger också. Det var skönt att ha en svensk där så man kunde prata lite svenska, säger han. 


Men visst är du Newcastle-fan?


– Jag är Newcastle-fan, så jag var och kollade på dem när de mötte Sheffield. Det är jäkligt kul faktiskt, det är en rolig och annorlunda atmosfär än vad vi svenskar är vana vid. 


Lucas Sandström och Jonas Liwing blev bra polare under tiden i Sheffield. Foto: Bildbyrån


Nu har kontraktet med Sheffield löpt ut och vad han ska göra kommande säsong vet han ännu inte. 


– Får jag bestämma själv fortsätter jag gärna utomlands. Jag stänger inga dörrar, allsvenskan är en bra liga och det är inget konstigt om det blir något här hemma. Jag håller alla dörrar öppna och ser vad som dyker upp, säger han. 


Kan du tänka dig en fortsättning i Sheffield?


– Ja, oja. Jag trivdes jäkligt bra socialt också, vi hade ett roligt gäng. Det var en av mina roligare säsonger, så det vore dumt att stänga den dörren.


Har det funnits något intresse?


– Det har varit väldigt lugnt än så länge. Jag har väl snackat lite smått med olika klubbar, men det har inte varit något konkret. Det står ganska still med tanke på situationen i världen. Det kommer senareläggas med kontrakten, så det är väldigt svårt att säga när det börjar röra på sig. 

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)