HockeyNews
PLUS

Säsongen kan vara över för Buffalo och Pilut – som är på is i Jönköping

(13968) Lawrence Pilut2
Anton Rimstedt

Publicerad: 17 maj 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. I väntan på besked om och i så fall när NHL-säsongen ska återupptas befinner sig Buffalo Sabres svenska back Lawrence Pilut i Jönköping, där han kör försäsongslik träning. HockeyNews.se träffar Pilut efter ett ispass i en träningsrink i Kinnarps arena.

– Det är bra att hålla igång på isen, konditionen och känslan. Det är skönt när man är ett gäng så här att kunna köra lite match och så, säger Lawrence Pilut efter att precis ha klivit av isen.


"Matchen" som Buffalo-backen refererar till är precis avslutad och kan beskrivas som profiltät. Pilut hade sällskap på isen av KHL-svenskar som Adam Almquist och André Petersson, den nyblivna Skellefteåtränaren Andreas Falk, Winnipeg/Manitoba-spelaren David Gustafsson och flera andra profiler med Jönköpingsanknytning som Christoffer Persson.

– Det är jättekul. Man kör lite det man vill innan vi drar igång gemensamt och sedan kör vi lite match så får man tävla lite också, säger Lawrence Pilut.

Lawrence Pilut håller igång på is på en av Kinnarps arenas rinkar. Foto: Anton Rimstedt

Han kom till Jönköping för några veckor sedan efter att ha spelat de avslutande matcherna innan allt pausades uppe i NHL med Buffalo Sabres. Annars har årets säsong mest spenderats i AHL med Rochester Americans.

Det är surt, man vill spela klart. Men det är en sådan tid när säkerheten går först och det är en oviss tid för alla. Man vill ju spela hela säsongen ut, sedan får man se var det leder, säger Pilut.

Sedan några dagar tillbaka står det klart att det definitivt inte blir mer spel i AHL den här säsongen, då ligan gick ut med att resten av säsongen officiellt ställs in. Men NHL har inte gett upp hoppet än och under söndagskvällen skrev Expressen , och hänvisade delvis till nordamerikanska medier, att det i den kommande veckan ska presenteras en plan från NHL:s sida.

Enligt Expressen ska den planen innebära att man ger upp tanken på att slutföra grundserien och istället går rakt in i ett slutspel med 20 eller, mer troligt, 24 lag med start i slutet av juli. Går man på poängsnitt, vilket man gissningsvis kommer göra, för att avgöra vilka 24 lag som ska kvalificera sig så innebär det att Lawrence Piluts Buffalo faller på målsnöret. 

Men även om inte säsongen hade blivit avbruten på grund av pandemin så hade förmodligen Lawrence Pilut befunnit sig i Jönköping i mitten av maj ändå. Och den tidigare HV71-backen verkar ha siktet inställt på nästa säsong.

Ja, det här var planen att köra här. Det har varit bra att få komma hit och köra lite fysträning och i gymmet. Jag kör med David Gustafsson bland annat, men utanför isen är det lite utspritt, berättar Pilut.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)