HockeyNews
PLUS

NHL-spelaren Färjestads GM drömmer om att värva: "Vi gillar Jacob"

(13936) Jacob de la Rose-FBK
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 14 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Färjestad har en del luckor att fylla i truppen.
Nu har general managern Peter Jakobsson delgett det drömnamn han gärna förstärker forwardssidan med, utöver Jonathan Dahlén.
– Det är inget att hymla om att jag gärna hade skrivit sju år med Jacob De la Rose och gett han en stor roll här, säger han i en videointerjvu med klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I nuläget har Färjestad 13 forwards på kontrakt, samtidigt som man uppges vara med i jakten på Jonathan Dahléns underskrift till den kommande säsongen.

Att klubbens general manager Peter Jakobsson gärna ser Timråstjärnan i Färjestad är sedan tidigare ingen hemlighet.

Under torsdagen berättade han dock i en videointervju med klubbens hemsida att det finns ett annat drömnamn på forwardssidan han gärna skulle knyta till sig innan nästa säsong börjar.

– Det är inget att hymla om att jag gärna hade skrivit sju år med Jacob de la Rose och gett han en stor roll här, och det har jag sagt till honom, säger Peter Jakobsson i intervjun.

Jacob de la Rose gjorde mål för både Detroit och St. Louis under förra säsongen. Foto: Bildbyrån

24-årige de la Rose, från Arvika, representerade Färjestad under en säsong som ungdomsspelare innan han flyttade vidare till Leksand för att sedan ta sig hela vägen till NHL där han under förra säsongen noterades för 9 poäng på 50 matcher för Detroit Red Wings och St. Louis Blues.

Kontraktet med St. Louis löper ut under sommaren.

– Vi gillar Jacob och han känner till en del av folket i kulisserna här, det hade varit ett drömnamn framåt. Sedan vet jag att han vill spela i NHL, det vill de flesta, så det är väl ett långskott sedan får vi se vad som händer, säger Jakobsson.

LÄS MER: Drömvärvning allt närmare – och Färjestad hoppas på fynd i NHL 

Under en längre tid har man försökt att komma överens med Per Åslund som stod för en stark säsong senast med 41 poäng på 52 matcher.

Överens är man dock inte i nuläget.

– En annan följetong är med vår vän med Per Åslund och så blir det ibland, man är inte överens. Vi tycker att vi har gjort så gott vi har kunnat och Pär tycker att han gjort så gott han har kunnat så jag tycker inte att det är ens fel i det här läget. Men ibland är det så att man inte är överens så vi får brottas ett tag till, säger Jakobsson.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)