Succétränaren högaktuell för söderserien: "För diskussioner"


1 maj 2020

Efter att ha fört Strömsbro från division 3 till Hockeyettan på ett par år, tackade tränaren Thomas Engman för sig för ett par veckor sedan.
Nu kan HockeyNews.se avslöja att Engman är aktuell för att ta över som tränare i Mörrum i Hockeyettan Södra.
– Jag kan bekräfta att jag för diskussioner med en söderklubb, säger Engman till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Gävlebaserade klubben Strömsbro poppade upp som en spännande uppkomling i Hockeyettan den gångna säsongen. Strömsbro har gjort en häftig resa de senaste åren. Inför säsongen 2016/2017 tog Thomas Engman över som tränare i den anrika föreningen som då var i division 3. Tre säsonger senare var man framme i Hockeyettan. Debutsäsongen i Hockeyettan slutade med playoff-spel där det tog stopp mot Troja/Ljungby. 

För ett par veckor sedan stod det klart att Thomas Engman valt att tacka för sig i klubben. Nu kan HockeyNews.se berätta att Engman ser ut att ta över i Mörrum, som söker efter en ny tränare efter fjolårets debacle där Sergei Zhukov fick sparken på försäsongen och där meriterade Peter "Piva" Johansson inte är aktuell för en fortsättning i Blekinge.

43-årige Thomas Engman förnekar inte att han för diskussioner med en klubb som huserar i Hockeyettan Södra, men vill inte kommentera om det gäller Mörrum.

– Jag kan bekräfta att jag för diskussioner med en söderklubb, säger Engman till HockeyNews.se.

Han berättar också att en klubb i den västra Hockeyettan hört av sig gällande tränarjobb på seniorsidan.

  – Det har även varit några andra klubbar i ettan som jag har pratat med, men de har jag tackat nej till sedan tidigare. Sedan har det funnits lite juniorintresse, men det känns inte jätteaktuellt. Hade det funnit något intresse som assisterande i till exempel Hockeyallsvenskan hade det varit lockande, men just nu är Hockeyettan det hetaste spåret. 

Vad kan du säga om klubben i söderserien?

– Det är en spännande klubb med bra ambitioner. De bygger vettigt och satsar på sitt sätt, säger Engman.

LÄS MER: Blekingeklubben på tränarjakt - ska undvika fjolårets kaos

Tomas Engman, som under Strömsbroåren jobbade heltid som säljare, vill satsa på hockeyn på heltid och då kan ett steg till Hockeyettan Södra vara en bra inkörsport. 

– Det är klart att det är en serie som lockar och den är omtalad här uppe med. Det är en attraktiv serie med många bra lag och de bitarna. Vi mötte Troja i playoff och då fick man smak på hur hockeyn och allt runtomkring kan vara där nere. Det är lockande på många sätt.

Kände du dig färdig och mätt i Strömsbro efter resan du gjorde med klubben?

– Inte mätt kanske, men efter alla år där och alla framgångar kände jag att jag kanske behövde kolla på något nytt. 

När tror du att du har gjort klart med ny klubb?

– Det ska inte behöva ta jättelång tid, men man vet aldrig. Det kan svänga snabbt i den här branschen, säger Thomas Engman.

HockeyNews.se har varit i kontakt med Martin Ingvarsson, som ingår i Mörrums sportgrupp. Ingvarsson har avböjt att kommentera Engmans namn.

På söndag eftermiddag har Mörrum utlyst presskonferens – då kommer klubben att berätta vem som blir ny tränare. Mycket talar för att det är Thomas Engman som presenteras då.

***

Wow! Värd en pizza slice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.