HockeyNews
PLUS

Modo släpper Björn Hellkvist – presenteras av Leksand direkt

(13531) Björn Hellkvist
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2020

Efter mycket om och men har Modo nu bestämt sig för att släppa tränaren Björn Hellkvist, som för tre veckor sedan uttryckte en önskan att få träna Leksand i SHL. Direkt efter Modos besked presenterades Hellkvist som Leksands nya tränare.

Det var på Modos egna tv-kanal som man under onsdagen meddelade att man släpper Björn Hellkvist, tvärtemot vad man har kommunicerat tidigare när Björn Hellkvist uttryckte en önskan att få lämna Modo. Men nu har klubben alltså tänkt om.
 

– Vi har gjort bedömningen att förtroendet för Björn Hellkvist är förbrukat i föreningen bland våra sponsorer och supportrar. Hellkvist kommer därför inte att träna Modo Hockey den kommande säsongen, säger Modos ordförande Ulf Strinnholm Lidfalk.

Strinnholm Lidfalk bekräftar att det är klart att Hellkvist kommer träna ett annat lag nästa säsong, men vill inte gå in på vilket.

– Han har förklarat att han inte vill träna oss nästa säsong och han kommer att träna en annan förening, säger Ulf Strinnholm Lidfalk.

Men precis efter att Modo avslutat sin webbsändning gick Leksand ut och presenterade Björn Hellkvist som ny tränare för SHL-laget. Tillsammans med Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg kommer han att leda Leksand kommande säsong.

Modo berättar i webbsändningen att man inte har ringt ett enda samtal än för att leta ersättare till Hellkvist.

Men Leksand och general managern Thomas Johansson har alltså sina tränare klara för nästa säsong.

Det är ett otroligt spännande tränarteam. Vi har velat bygga ett team med olika hockeykompetens som kan ta Leksand till nästa nivå vad gäller kravbild, utveckling av spelsystem och utbildning av individen. Vi ska ha en hög kravbild varje dag, på alla träningar och alla matcher, säger Thomas Johansson till Leksands hemsida.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS